Arsuzlular doğal taş atölyesinde iş sahibi olacak

Güncelleme Tarihi:

Arsuzlular doğal taş atölyesinde iş sahibi olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2018 11:36

Arsuzlular doğal taş atölyesinde iş sahibi olacak

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)-HATAY'ın Arsuz Belediyesi, Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, Doğal Taş işleme Atölyesi Projesi hayata geçirdi.

Arsuz Belediyesi Nikah Salonu'nda Doğal Taş işleme Atölyesi Projesi açılış kokteyli düzenlendi. Törene Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Arsuz İlçe Teşkilat Başkanı Faik Çekin ile İlçe Teşkilat Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve davetliler katıldı. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, projenin kentin karakteristik yapısına da uygun olduğunu belirterek, "Bölgemizde yerel kalkınmayı sağlamak adına hemşirelerimize meslek öğretmek ve bu öğretilen mesleğin geliştirilerek bölgede istihdama katkı sunmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. Üçgüllük Mahallemizde atölyenin kurulma çalışmaları başlamış durumdadır. Çalışmalarımızın akabinde kursiyerlerimiz atölyelerimizde çalışmaya başlayacaklar. Kurs süresince ciddi kazanımlar elde edeceğimize ve birçok arkadaşımızın da bu mesleği layıkıyla yerine getireceğini inanıyorum. Kurs sonunda da kursiyerlerimize belediye olarak iş imkanı sağlayarak ilçemizde hem istihdama hem de sektörün gelişmesine büyük katkı sunacağız" dedi.

TURİZM SEKTÖRÜNE KALİFİYELİ ELEMAN

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, projenin önemli ve güzel bir çalışma olduğunu belirterek, "Yine aynı destek programı ile Kaymakamlığımız tarafından sunulan ve Arsuz'daki turizmi yönelik kalifiyeli eleman sağlayacak olan projemizin çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!