Arifiyeli Öğretmenlerden Ebru Sergisi

Güncelleme Tarihi:

Arifiyeli Öğretmenlerden Ebru Sergisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2015 11:42

“RENKLERİN SU İLE DANSI” ARİFİYE’DE SERGİLENDİ ARİFİYELİ ÖĞRETMENLERDEN EBRU SERGİSİ

Sakarya’nın Arifiye ilçesinde görev yapan öğretmenler, ebru sergisi düzenledi.
Arifiye Eğitim-Bir-Sen ilçe kadın komisyonu tarafından, ebru öğretmeni Sevda Yıldız öncülüğünde Arifiye’de görev yapan öğretmenlerin eserlerinin yer aldığı bir ebru sergisi düzenledi. Arifiye Gölbaşı Park Tesisleri’nde düzenlenen sergiye, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Başkan Yardımcısı Adnan Ağırman, Arifiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Tellioğlu, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Eğitim-Bir-Sen Sakarya 1 No’lu Şube Başkanı Ömer Faruk Sofuoğlu, Eğitim-Bir-Sen İl Kadın Komisyonu Başkanı Hatice Hatun Pamukçu, çok sayıda okul müdürü, öğretmen ve davetli katıldı.
Kurdele kesiminin ardından Eğitim-Bir-Sen Arifiye Kadın Komisyonu Başkanı Suzan Köse, yaptığı konuşmada Osmanlı kültürünü yaşatmak için ebru kursu düzenlediklerini belirterek, “Çabamız, istikbali köklerde arayan, tarihinden haberdar bir nesil yetiştirmektir. Bu nedenle şanlı tarihimizin her alanda zuhur etmesi için, Osmanlı kültürünü yaşatmak amacıyla ebru kursu düzenledik. Eserlerimizi misafirlerimizle paylaşmaktan onur duyuyoruz” diye konuştu.
Davetlilerin ebru sanatıyla yapılmış tablolardan oluşan sergiyi gezmelerinin ardından, ney dinletisi eşliğinde yenen akşam yemeği ile etkinlik sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!