Araştırmacı-Yazar Şakir Diclehan Yüksekovalı öğrencilerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Araştırmacı-Yazar Şakir Diclehan Yüksekovalı öğrencilerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 15:17

Araştırmacı-Yazar Şakir Diclehan Yüksekovalı öğrencilerle buluştu

Haberin Devamı

Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari)-(DHA)-ARAŞTIRMACI-Yazar  Dr. Şakir Diclehan, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde öğrencilerle bir araya geldi.

Türk edebiyatının önemli isimlerinden olan Sezai Karakoç'un asistanı Araştırmacı-Yazar Dr. Şakir Diclehan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi  Şemsettin Onay Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programda  öğrencilerle bir araya geldi. Okul bahçesinde düzenlenen programa, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İskender Akdoğan, Şemsettin Onay Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Barış Doğan, Memur-Sen Yüksekova Temsilcisi Mustafa Can, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Program öncesi Şemsettin Onay Anadolu Lisesi öğrencileri  Sezai Karakoç’un şiirlerini okudu.Ardından,  araştırmacı-yazar Dr. Diclehan, Sezai Karakoç’u anlattı.

 Görüşlerini ve düşüncelerini şiir dilinde derleyip kitap haline getiren Dr. Şakir Diclehan, “Çağımızda yaşayan en büyük şair  ve düşünürü Sezai Karakoç’un özel selamlarını getirdim sizlere. Şunu iftiharlar söyleyebilirim ki;  bu bölgenin çocukları olarak, memleket sizden çok şey bekliyor ve hiç bir zaman varlığınızı küçümsemeyin. İstanbul’da görmediğimiz heyecanı burada sizden görüyoruz. Mezopotamya insanı,  derdi olan ve dertle ilgilenen insan olarak tarihte temaviz etmiş, bin 400  yıldan beri bu ülkenin çocukları islamın  bayraklığını yapmışlardır. Derdi olan insana ihtiyacımız vardır." dedi
Konuşmanın ardından Araştırmacı-Yazar Diclehan, Türk Edebiyatının önemli isimlerinden Sezai Karakoç ve kendi kitaparını imzalayıp öğrencilere hediye etti.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!