Anne sütünün önemi festivalle vurgulandı

Güncelleme Tarihi:

Anne sütünün önemi festivalle vurgulandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2017 12:16

Anne sütünün önemi festivalle vurgulandı

Haberin Devamı

İZMİR Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde '1-7 Ekim Emzirme Haftası' kapsamında 'Anne Sütü ve Emzirme Festivali' düzenlendi. Bu sene ikincisi gerçekleştirilen etkinlikte, anne sütünün önemine dikkat çekilip, emzirme konusunda farkındalık yaratıldı.

Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ndeki 'Anne Sütü ve Emzirme Festivali'nin açılış konuşmasını yapan anne sütü ve emzirme danışmanı Ebe Ayşe Akdeniz "Anne sütü ve emzirme konusunda farkındalığı arttırmak için yola çıktığımız vizyonumuzda, sadece Buca'da değil, tüm İzmir hatta Türkiye'de, bu etkinliğimizin etkili olacağı inancındayım. Anne sütü ve emzirme danışmanı olarak ben, doktor, hemşire arkadaşlarım ve de yöneticilerimle beraber her zaman annelerin yanlarında olup, gereken desteği ve yardımı onlara vermek istiyoruz. Bu etkinliğimizde, teşvik amaçlı, emziren annelerimize her zaman ve dilediği yerde bebeğini rahatça emzirme kolaylığı sağlayan emzirme önlüğü ve bebeklerin özellikle 3-4'üncü aylarda çevreye olan ilgilerinin artması nedeni ile emzirme sorunu yaşayan annelerimiz için emzirme kolyesi hediye edeceğiz. Türk Kızılayı'ndan temin ettiğimiz çadırlarımızda, emziren annelerimize ve anne adaylarımıza 'anne sütü ve emzirme' konularıyla ilgili eğitimler vereceğiz" dedi.

"17 GÜN SONUNDA BAŞARDIM"

Emzirme eğitimi alan ve 6 aylık bebeğinin doğumundan itibaren ilk 17 gün emmediğini anlatan Banu Demir "Hastaneye kontrole geldiğimizde emzirme hakkında bir danışmanlık hizmetinin verildiğini öğrendik. Burada emzirme eğitimi alarak sorunlarımızı danışmanızla birlikte çözerek bebeğimi çok rahat emzirebildim. Bebeğimin kilo almada da problemi vardı bu konuda danışmanlık hizmetini gerek hastanede gerekse danışmanımızın evimizde bizleri ziyaret etmesiyle almaya devam ettik. Şimdi bebeğim ve ben sağlıklıyız ve çok mutluyuz. Böyle bir danışmanlık hizmetinin bizlere sunulmuş olmasından dolayı hastane yönetimine, danışmanımız Ayşe Hemşire'ye özverili çalışmalarından ötürü çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sezaryen ile doğum yapan ve şu an 3 aylık bebeği olan Fatime Özgül Tekin ise "Bebeğimin sıkıntılı olması sebebiyle sezaryen ile doğum yaptım. Sonrasında bebeğimle ilgili endişelerim ve kaygılarım vardı. İlk bebeğimdi ve zor bir süreçti. Daha hastanedeyken danışmanlık hizmetini vermeye başladılar. Anne sütünün önemi ve emzirme teknikleri hakkında bilmediğim her şeyi aldığım eğitimlerle öğrendim. Şimdi kızım 3 aylık ve sağlıklıyız. Her konuda danışabileceğimiz bir danışmanız olduğu için kendimizi güvende hissediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Hastanenin Yönetici Vekili Doktor İsmail Şahin ise "Anne sütü gerçekten bir mucize. Günümüzün teknolojisine baktığımızda çok üst düzey teknolojiler var. Ama bu teknolojilerin hiç biri bir damla anne sütü üretemiyor. Bunun sebebi ise anne sütü tek bir madde değil. Bebek doğduğunda farklı, ilk aylarında farklı, gece ve gündüze göre bile farklı faydaları var. Bebeğin ve annenin neye ihtiyacı varsa onları içeriyor. Bu yüzden de üretilmesi mümkün değil. Ben tüm anne ve anne adaylarımıza bebeklerinden bu mucizeyi esirgememelerini rica ediyorum" diye konuştu.

Şenlik havasında geçen festivalde, Yenidoğan Yoğun Bakım hemşireleri, hazırladıkları 'Mucize Sende' isimli tiyatro gösterisi ile anne sütünün önemi ile ilgili mesajlar verdi. Ardından hastane kreşindeki çocukların 'Sütüm Annemden' dans gösterisi sergilendi. Etkinlikte ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet konservatuvarı öğrencilerinin QUARTED Nefesli Çalgılar Müzik Dinletisi ile İzmir FONGET Gençlik Klübü Hak Oyunları Gösterisi de yer aldı.

Festival boyunca İzmir Kızılay Kan Merkezi tarafından hastanenin bahçesine kurulan sağlık çadırında, emzirmede sorun yaşayan anneler için düzenlenen ve bir hafta boyunca devam edecek olan eğitimler verildi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!