Ankara’nın kafesi 20 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Ankara’nın kafesi 20 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2015 14:50

Ankara’ya kafe kültürünü getiren, Başkent’in ilk kafelerinden biri olan Cafe des Cafes, kuruluşunun 20’nci yılını özel bir gece ile kutladı.

Haberin Devamı

Tunalı Hilmi Caddesi’nde 20 yıldır hizmet veren Cafe Des Cafes, 20’nci kuruluş yıldönümünü özel bir etkinlikle kutladı. Gündüz canlı müzikle başlayan etkinlikte akşam da ‘Kültür Paylaşımında Sosyal Mekanların Yeri’ konulu bir söyleşi yapıldı. Söyleşide kafenin müdavimlerinden futbol yorumcusu Erman Toroğlu, oyuncu Hakan Boyav, eski milletvekillerinden Şevket Bülent Yahnici, emekli büyükelçi Deniz Kılıçer ve avukat Ömer Gören konuşma yaptı. Konuşmacılar, Cafe Des Cafes ile ilgili anılarını aktarırken, kafenin Ankara sosyal hayatı için önemine vurgu yaptı. 

‘SOSYAL PAYLAŞIM MEKANI’

Etkinliğin ev sahipliğini kafenin kurucuları Halil Yurtkuran ve eşi Fatma Yurtkuran ile Kamil Uzel ve eşi Neslihan Uzel yaptı. Halil Yurtkuran, burada herkesin anıları olduğunu belirterek 20 yıl boyunca çok sayıda anı topladıklarını söyledi. Kafenin insanların sosyal paylaşım yaptıkları bir mekan olduğunu söyleyen Yurtkuran, amaçlarının Cafe Des Cafes’in Avrupa’daki kafeler gibi uzun yıllar hizmet vermesi olduğunu ifade etti. Kamil Uzel de, 20 yılın su gibi akıp geçtiğini dile getirerek, kendilerini yalnız bırakmayan Ankaralılara teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!