Ankarakart’ta bakiye krizi

Güncelleme Tarihi:

Ankarakart’ta bakiye krizi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2018 15:44

Ankarakart’ın işletmesini yapan özel şirketin sunucusunda meydana gelen arıza nedeniyle Ankaralılar dün sabah toplu taşımada ‘bakiye krizi’ yaşadı. EGO, kartlarına yükleme yapamayan Başkentilere ücretsiz geçiş imkanı sağladı.

Haberin Devamı

Başkent’te dün sabah saatlerinde bilgisayar sistemindeki bir sunucu arızası nedeniyle Ankarakartlara bakiye dolumu yapılamadı. Kartlarına bakiye yüklemek isteyen vatandaşlar, metro istasyonlarında yer alan gişeler ve Smartbanko cihazlarından dolum yapamadı. Bakiye yükleme işlemini, ‘EGO Cep’te uygulamasını kullanarak kredi kartı ile gerçekleştirmek isteyen Ankaralılar da hata mesajları ile karşılaştı. Başkentlilerin işe gidiş saatlerine yaşanan sorun nedeniyle metro ve Ankaray istasyonlarında yoğunluk yaşandı. Kartındaki bakiyesi bulunmayan vatandaşlar, metro ve otobüsleri kullanamama tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Duruma müdahale eden EGO Genel Müdürlüğü’ne bağlı yetkililer, bakiyesiz kartlara sahip olan vatandaşlara validatörlerden serbest geçiş imkanı sağlayarak olası mağduriyetlerin önlemeye çalıştı. Kartında yeterli bakiyeye sahip olmayan Başkentliler; Metro, Ankaray ve EGO otobüslerine ücretsiz biniş yaptı.

Haberin Devamı

ZARARI EKENT KARŞILAYACAK

Sorunun bilgisayar kaynaklı sistemsel bir arıza nedeniyle yaşandığını belirten EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu, sabah saatlerinde meydana gelen sıkıntının gün ortasına doğru giderildiğini açıkladı. Gündoğdu şunları söyledi:
“Sistem kaynaklı sorun nedeniyle vatandaşlar kartlarına yükleme yapamadı. Ankaralıların, validatör başında sorun yaşamaması için ücretsiz geçiş imkanı sağlandı. Bu noktada EGO Genel Müdürlüğü’nün ücretsiz geçişlerden kaynaklı karşılaşacağı zararını, sistemi ihale ile alıp işleten Ekent adlı şirketten tahsil edeceğiz. Vatandaşlarla ilgili bir sorun yaşanmadı. Şirket sorun yaratan sunucuyu değiştirerek sistemin normale dönmesini sağladı. Zaman zaman bu tür sorunlar yaşanabiliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!