Ankaragücü kışlası

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü kışlası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2007 00:00

Başkent ekibini komando gibi çalıştıran Hikmet Karaman, "Antalya’ya yatmaya gelmedik" derken, oyuncular kendilerini yatağa zor atıyor.

İKİNCİ yarı hazırlıklarını Antalya Belek’te sürdüren A.Gücü, askeri disiplin içinde çalışıyor. Teknik direktör Hikmet Karaman’ın hazırladığı program doğrultusunda sabah 7’de çalışmaya başlayan sarı lacivertliler, yorucu 3 idman sonrasında, kendilerini odalarına zor atıyor. 06.45’te idman için hazır olan takım, soluğu ormanda alıp 10 kilometre kros yapıyor. Akşamki idman ise saat 21.00’de sona eriyor. Başkent ekibinin hocası Karaman, "Buraya yatmaya gelmedik" derken, "İyi çalışacağız ki sıkıntı yaşamayalım. İlk yarıda belli bir çizgi yakaladık. Çıtayı yükseltmek bizim elimizde. Futbolcuların teker teker kendi performanslarının üzerine çıkması, takımın ivmesini hızla yukarıya doğru taşıyacaktır. Önce çalışacağız, sonra konuşacağız. Konuşacağımız yer de saha olacak" diye konuştu.

1-2 oyuncuya ihtiyaç var

Karaman, transfer konusunda çalışmaların sürdüğünü ve 1-2 oyuncuyu kadroya katmayı düşündüklerini ifade ederek, "Sedat ve Yasin, bu ekibe güç katacak. Devre arasında, Hollanda, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti’ne gidip maçlar izledim. Bizim takımdaki kaliteli isimlerin üstünde oyuncu görmedim. Ama takım kurgusuna ve sisteme uyumları çok iyi. Profesyonel anlayışları üst düzeyde. Burada teknik adamlara büyük görev düşüyor. Biz futbolcularımıza bunu kazandırmalıyız" dedi.

İlk sınav bugün

Ankaragücü antrenmanlarında en neşeli kişilerin başında teknik direktör Hikmet Karaman geliyor. Karaman’ın, kaleci Serkan ile girdiği ’gol iddiası’ ise idman sonlarının vazgeçilmezi oluyor. Serkan’ın koruduğu kaleyi şut yağmuruna tutan Karaman, son antrenmandaki esprileri ile herkesi güldürdü. Falsolu ve sert şutları ile Serkan’ı avlayan Karaman, genç file bekçisinin tüm çabalarına rağmen yediği gollerden sonra, "Köşelere öyle toplar atarım ki, bunları tutmaya çalışan adamın boyunu uzatırım" diye takıldı. Karaman, kaptan Ceyhun ile girdiği şut yarışını da kazanmayı başardı. Ankaragücü kamptaki ilk hazırlık maçına bugün Belçika 1.lig ekiplerinden Brusells ile yapacak. Sarı lacivertliler daha sonra 12 Ocak’ta Alman İkinci Lig takımlarından Unterhagen, 14 Ocak’ta da Rusya ligi takımlarından Rubin Kazan ile karşılaşacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!