Ankara'da 9 bin 266 tarım işçisi var

Güncelleme Tarihi:

Ankarada 9 bin 266 tarım işçisi var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2017 10:04

Ankara'da 9 bin 266 tarım işçisi var

Haberin Devamı

Metin ÖZDEMİR/POLATLI(Ankara), (DHa)- BERABERİNDE Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ankara Valisi Ercan Topaca ile birlikte Polatlı'da mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarını dinlemek için üç köyde çadır kentleri ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Ankara'da toplam 9 bin 266 tarım işçisinin bulunduğunu açıkladı.
Başkentin en büyük tarım havzası olan Polatlı'da 3 bin 667 tarım işçisinin bulunduğunu belirten Bakan Sarıeroğlu, “Başbakanlık Genelgesi'ne dayalı olarak mevsimlik tarım işçilerinin yaşam koşullarını insan onuruna yakışır bir şekilde düzenlemek için Türkiye genelinde çalışma yapacağız. Bu çalışmanın ilk startını Polatlı'da vermiş olduk" dedi.
96 MİLYON TL ÖDENEK
Bakan Jülide Sarıeroğlu, Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi (METİP)  kapsamında işçilerin sağlık, eğitim, barınma ve sosyal yaşamlarındaki sorunları gidermek için bu yıl 96 milyon liralık bütçe ayrıldığını belirtti. Proje çalışmalarının daha önce başladığını, ikinci aşama için Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile birlikte Polatlı'da incelemeler yaptıklarını söyledi. Sarıeroğlu, “Mevsimlik tarım işçilerini ziyaret ettik. Ankara'da 9 bin 266 tarım işçisi var. 3 bin 667 de Polatlı'da farklı köylerde çalışıyorlar. Ekmek için bulundukları yerden uzaklaşan, bu ülkenin üretimine katkı sağlayan, alın teri döken kardeşlerimize sahip çıkmak gerekiyor. İşçilerin kamu hizmetlerinden etkin şekilde yararlanması için çaba göstereceğiz" dedi.
EN ÖNEMLİ SORUN ÇALIŞAN ÇOCUK MESELESİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Polatlı ilçesinde mevsimlik tarım işçilerinin barındığı çadır kentlerde çok sayıda çocuk gördüğünü belirtti. İşçilerin eğitimle ilgili sorunlarını dinleyen Sarıeroğlu, “Biz çocuklarınızın eğitim sorununu çözeceğiz. Ancak siz de çocuklarını tarlaya çalışmaya göndermeyeceksiniz. Çalışan çocuk meselesi dünyanın ve Türkiye'nin sorunu, bakanlığımızın en önemli mücadele alanıdır. Buna özen gösteriyoruz. Kadınlarımızın ve çocuklarımızın sağlık ve eğitim hizmetlerini en iyi şekilde alması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!