Ankara havasına ‘çifte standart’

Güncelleme Tarihi:

Ankara havasına ‘çifte standart’
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2014 01:03

Altındağ’da eğlence sektöründe faaliyet gösteren esnaf, kapanış saatlerinin diğer bölgelerde olduğu gibi 05.00’e çekilmesini istedi. 04.00’te kepenk indirmek zorunda kaldıklarını dile getiren esnaf, Altındağ Belediyesi ve Kaymakamlığı’nın haksız uygulamalarıyla mağdur olduklarını iddia etti.

Haberin Devamı

Ankara İli Eğlence Sektörü Esnaflar Derneği Başkanı İsa Güven, Başkent’teki eğlence sektörünün haksız rekabet sebebiyle zor durumda olduğunu savundu. Altındağ bölgesindeki esnafın mağdur edildiğini iddia eden Güven, Altındağ Belediyesi ve Altındağ Kaymakamlığı’nın haksız uygulamaları ve çifte standardı karşısında esnafın kepenk kapatma derecesinde olduğunu vurguladı. Altındağ’da bar, pavyon ve gazinoların 04.00’te kapandığını, Ankara’nın diğer bölgelerinde ise kapanma saatinin 05.00 olduğunu hatırlatan Güven, çifte standardın bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Konuyla ilgili bir muhatap bulamadıklarını aktaran Güven şunları söyledi:

DÜZENLEME YAPILMADI

“Altındağ bölgesinde kapanış saati 04.00 iken diğer ilçelerde kapanış 05.00. Örneğin Talatpaşa Bulvarı’nda karşılıklı eğlence mekanları var. Bir taraf Çankaya’ya ait 05.00’te kapanıyor, diğer taraf Altındağ’a ait 04.00’te kapanıyor. Burada haksız rekabet ve çifte standart var. Bu esnaflar vergisini veriyor, sigortalı işçi çalıştırıyor. Fakat haksız uygulamalar ile mağdur ediliyor. Konuyla ilgili geçen sene Ankara Valiliği’ne dilekçe yazdık. Ankara Valimiz Alaaddin Yüksel imzalı yazıda bile eğlence mekanlarının açılış ve kapanış saatleri konusunda ilçeler arasındaki uyumsuzluğun giderilmesi ve Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından gerekli düzenlemenin yapılması konusunda gereğinin yapılması vurgulanıyor. Fakat şu ana kadar hiçbir gelişme olmadı. Muhatap bulamıyoruz.

Haberin Devamı

MAHKEME KARARI VAR

Biz daha önce Ankara 13. İdare Mahkemesi’ne diğer ilçelerdeki gibi kapatma saatinin 05.00’e çekilmesi için Altındağ Belediyesi aleyhinde dava açtık. Mahkeme kararında bile, ‘Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki aynı tür işyerlerinin kapatma saati olan 05.00’e çekilmesi istemiyle yapılan başvurunun belediye encümenine sunularak bir karar verilmesi gerekirken, yetkisiz makam olan Zabıta Müdürlüğü’nce reddedilmesi suretiyle tesis edilen dava konusu işlemde hukuka uyarlılık bulunmamaktadır’ denildi. Açıklanan nedenlerle dava konusu işlemin iptaline 17.04.2013 tarihinde oy birliğiyle karar verildi. Fakat yine uygulamada bir değişiklik olmadı.”

Haberin Devamı

UYGULAMA BİLE FARKLI

Sigara içme yasağında 4. tutanaktan sonra 10 gün ile bir ay arasında kapama cezası verildiğini belirten Güven, şunları söyledi: “Çankaya’da bin 187 TL para cezası ve 10 gün kapama cezası verilirken, Altındağ’da 6 bin 176 TL para cezası ve bir ay kapama uygulanıyor. Yasanın uygulamasına karşı değiliz ama en yüksek sınırdan ceza uygulaması esnafı mağdur ediyor. Keyfi bir uygulama yapılıyor. Bugün bir eğlence sektörü bir ay kapanırsa burada 500 bin TL zarara uğruyor. Bu işletmeci ne iş yapacak, çalışanlar ne yapacak. Kahveci ne iş yapacak. Eşitlik istiyoruz, çifte standart istemiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!