Ankara’da itfaiye ve ambulansa sürekli yeşil ışık

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da itfaiye ve ambulansa sürekli yeşil ışık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2013 01:14

Başkentin dokuz aylık yatırımlarının değerlendirildiği 4. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Alaaddin Yüksel, “Türkiye’ye örnek olacak bir çağrı merkezi yaptık. Ankara’da artık tek bir numara kullanacağız, o da 112 olacak. Ekipler olay yerine ulaşana kadar trafik ışıklarının yeşile çevrilmesini planlıyoruz. Amerika ve Londra’dan sonra bu Ankara’da gerçekleştirilecek” dedi.

Haberin Devamı

Ankara İl Koordinasyon Kurulu toplantısının 4’üncüsü Ankara Valisi Alaaddin Yüksel başkanlığında gerçekleştirildi. Başkentin yıl başından itibaren dokuz aylık yatırımların değerlendirildiği toplantıda yaptığı konuşmada, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin tamamlandığını belirterek, “Türkiye’ye örnek olacak bir çağrı merkezi yaptık. Ankara’da artık tek bir numara kullanacağız, o da 112” dedi. Servisin yakın bir zamanda hizmete gireceğini söyleyen Yüksel, “Emniyet, jandarma, ambulans, itfaiye, orman yangını dahil ne kadar acil çağrıya ihtiyaç duyulan birimler varsa bu birimler için de görev yapacaklar. Telli telsiz yapılanmayla ‘alo’ dediğinizde hemen birkaç saniye içinde operatörler karşınıza çıkacak. Operatörlerin önündeki Ankara dijital haritasıyla aradığınız yer, adrese dayalı nüfus yapılanmasında kimliğiniz ve altta özel bir bilgi olacak. Adı geçen Aladdin Yüksel, daha önce 39 kez aramış, bunun 38’i kötü niyetle aranmış diyecek yani bu tür işlemleri kötü niyetle yapıp yapmadığını bile tespit edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

TRAFİK IŞIKLARI YEŞİLE DÖNECEK

Yüksel, acil çağrı merkezine gelen bir aramada, yola çıkan ekipler için yoldaki bütün ışıkların yeşile döndürülebilmesiyle ilgili görüşmeler yaptıklarını da bildirerek, “Yapabilirsek Amerika’dan ve Londra’dan sonra bu Ankara’da gerçekleştirilecek. İtfaiye veya ambulans hareket ettiğinde, vakaya ulaşana kadar bütün yollar yeşile çevrilecek” diye konuştu.
Ankara’nın yatırım hedeflerine ulaşabilmesi için gayret gösterilmesini isteyen Yüksel, özellikle eğitim-öğretim yılının açılmasıyla taşımalı eğitim uygulayan okullara yönelik yapılacakların mevsim şartları ağırlaşmadan tamamlanması gerektiğini belirtti.

ANKARA’DA AMBULANSA YOL VERMEDİLER

ULUSLARARASI ETKİNLİKLER

Vali Yüksel, çevreye duyarlı turist profilinin ağırlık kazandığına da işaret ederek, Ankara’da turizm geliştirmenin yanı sıra şehrin ulusal ve uluslararası rekabet alanlarını iyi değerlendirmek ve strateji oluşturmak gerektiğini ifade etti. Ankara’nın uluslararası spor müsabakalarına, kongre ve fuarlara ev sahipliği yapması gerektiğini vurgulayan Yüksel, “Hatta çeşitlendirilmiş tarımıyla yurt dışına ihraç olmalı, Ayaş’ın domatesi Avrupa’ya ihraç edilebilmeli” dedi.

Haberin Devamı

YABANCILAR ZİYARET ETMELİ

Kazan’da kurulacak Uzay ve Havacılık Organize Sanayi Bölgesinin başkentin gururu olacağını ifade eden Yüksel, Ankara’ya gelen yabancı devlet büyüklerinin resmi temasların ardından İstanbul veya diğer illeri ziyaret etmek yerine burayı ziyaret etmelerini arzuladığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!