Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 11:52

“Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi” kapsamında yürütülen tahliye ve yıkım çalışmaları, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülecek.
Belediye Başkanvekili Nail Çimen’in başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi, gündemindeki maddeleri ve Başkanlık yazılarını ele aldı. Meclis’e sunulan Başkanlık Yazısı’nda Büyükşehir Belediye Meclisi’nce belirlenen uygulama esasları doğrultusunda Dikmen Vadisi Son Etap, Hıdırlıktepe-İsmetpaşa-Atıfbey, Yeni Mamak ve Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamındaki yıkım çalışmalarının Kent Estetiği Dairesi Tahliye ve Yıkım Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldüğüne dikkat çekildi. Söz konusu alanların genişliği, yıkılacak ve tahliye edilecek yapıların çokluğunun yoğun bir iş hacmi oluşturduğu belirtilen Başkanlık Yazısı’nda, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında yürütülen tahliye ve yıkıma ilişkin tüm iş ve işlemlerin yetkisiyle birlikte Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmesi yönünde görüş bildirildi. Başkanlık Yazısı, “oy birliği” ile kabul edildi.
EN YÜKSEK BAYRAK DİREĞİ ANKARA’YA DİKİLECEK
Türkiye’yi bölme ve parçalama planları kuran kesimlere ve tüm dünyaya milletin birlik ve beraberliğini göstermek için Büyükşehir Belediyesi’nin bütçe imkanları ölçüsünde en yüksek bayrak direğinin Ankara’da dikilmesi ve Türk bayrağının dalgalandırılması yönünde çalışma yapılacak. Bu kapsamda kentin giriş güzergahlarının da Türk bayraklarıyla donatılarak birlik ve beraberlik mesajı verilmesi yönünde çalışmalar yürütülecek. Eğitim-Kültür-Gençlik ve Spor Komisyonu’nun bu yöndeki görüşünü içeren rapor, Meclis’te “oy birliği” ile kabul edildi.
KAMULAŞTIRMADA EN FAZLA BEDEL CEVİZ AĞACINA
Meclis, Kamulaştırma Kanunu hükümlerine göre kentsel dönüşüm projeleri ve kamulaştırma çalışmalarında kullanılmak üzere Kıymet Takdir Komisyonu’nca 2015-2016 dönemi bitki fiyatlarının belirlenmesine ilişkin bitki birim fiyatlarını yeniden belirleyen Hukuk ve Tarifeler Komisyonu Raporu’nu da “oy birliği” ile kabul etti. Bu kapsamda meyve ağaçlarının meyveye yatma yaşları ve ekonomik ömürleri, yapraklı ağaçlar ve ibrelilerin odun ve kereste olarak kullanma yaşları; süs bitkilerinin ise dekoratif materyal olarak gelişim ve bakım durumları göz önüne alınarak değer tespiti yapıldı. Kıymet Takdir Komisyonu tarafından hazırlanan 2015-2016 dönemlerine ait bitki fiyatlarına ait çizelgede ceviz, en pahalı değer tespiti yapılan ağaç olarak dikkati çekti. 36-40 yaş grubuna göre ceviz ağacı 275 TL ile birinci sırada yer alırken, aynı yaş grubunda dut ağacı ise 105 TL ile ikinci sırada bulunuyor. Değer tespitinde ceviz ağacı tüm yaş gruplarında birinci olurken, armut, badem, elma, kayısı ve kiraz meyve ağaçları da 21-25 yaş grubunda ceviz ve duttan sonra 105-115 TL arasında değişen değerlerle üçüncü sıralarda yer alıyor.
GÜDÜLLÜ ÇİFTÇİLERE YARDIM YAPILACAK
Meclis, Güdül ilçesinde doludan zarar gören çiftçilere İlçe Tarım Müdürlüğü’nün tespitleri doğrultusunda ve Büyükşehir Belediyesi bütçe imkanları ölçüsünde yardım yapılmasına ilişkin Hukuk ve Tarifeler Komisyonu Raporu’nu da “oy birliği” ile kabul etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!