Ofiste en çok Adele dinleniyor

1dk okuma

Müzik yayın hizmeti veren Spotify tarafından 1.146 kişi ile yapılan küresel araştırmanın sonuçlarına göre, iş yerinde müzik dinlemek çalışanların daha mutlu olmasını sağlıyor ve ofisteki morali ve yaratıcılığı artırıyor. Çalışanların yüzde 61’i iş yerindeyken müzik dinlediğini söylüyor. Listenin en üst sırasında Adele (yüzde 16) yer alırken onu ikinci sırada Arctic Monkeys (yüzde 14) ve üçüncü sırada Mumford & Sons (yüzde 13) takip ediyor.

Haberin Devamı

Ofiste müzik dinleme alışkanlıkları üzerine araştırmalar yapan Dr. Anneli Haake ile işbirliği yapan Spotify’ın araştırmasına göre, çalışanların yüzde 36’sı müziğin çalışanların günü atlatmalarına yardımcı olduğunu, yüzde 20’si müzik dinlemenin sıkıcı işlerinden hoş bir kaçış sağladığını, yüzde 16’sı da iş arkadaşlarının sesini bastırmak için müzik dinlediklerini itiraf ediyor. Spotify ve Dr. Haake’nin ruh haline göre en çok dinlenen ofis şarkıları listesi şöyle:

- Düşük çeneli iş arkadaşlarını bastırmak için: Do I Wanna Know? – Arctic Monkeys
Dr. Haake: “Konsantrasyonu artırmak için farklı enstrümanlar kullanan, dengeli bir sesi ve temposu olan bir müzik seçin.”
- Motivasyon için: We Can’t Stop – Miley Cyrus
Dr. Haake: “Hoşunuza giden ve sizi mutlu eden bir şey seçin - ritmik, hareketli bir şey.”
- Konsantrasyon için: Drunk in Love – Beyoncé
Dr. Haake: “Dikkati kolay dağılanlar iyi bildikleri bir parçayı dinlemeli.”
- Canlandırıcı bir şeyler istediğinizde: Get Lucky – Daft Punk ft. Pharrell
Dr. Haake: “Çok çalıştıktan sonra üç dakikalığına en sevdiğiniz parçayla kendinizi ödüllendirin. Kan akışınızı hızlandırmak için biraz dans edin.”

Haberle ilgili daha fazlası: