Miloseviç'ten Perinçek'e mektup

Güncelleme Tarihi:

Miloseviçten Perinçeke mektup
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2002 01:49

Lahey’de, Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’nde yargılanan eski Yugoslavya Devlet Başkanı Slobodan Miloseviç, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e mesaj gönderdi.

36 sayfalık mesajında Perinçek ve Aydınlık Dergisi’ne ‘‘Sevgili dostlarım’’ diye hitap eden Miloseviç şöyle dedi: ‘‘Sizler, dost kurumlar ve dost insanlar, yapmış olduğumuz onur mücadelesinin adının sosyalizm olduğunu en iyi bilenler, Yugoslavya gerçeğini savunmaya devam ediniz. Çünkü Yugoslavya'nın Batı tarafından parçalanması sadece bir başlangıç. Kirli elleri dünyanın bütün devrim ülkelerini yıkmak için sürekli çalışıyor. Sayın Perinçek, siz ve ben aynı davayı savunuyoruz, yani ülkelerimizi. Zaten sosyalizm de bu demek değil midir? Sosyalistler önce ülkelerini savunmak zorunda değil midir? Durmayın Sayın Perinçek, siz öyle bir ülkede bulunuyorsunuz ki, dünya o ülke sayesinde kurtulur veya yıkılır.’’

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Karen Fogg’un e-maillerinin yayınlanması nedeniyle Perinçek ve Aydınlık Dergisi sorumlu Müdürü Emcit Olcaytu hakkında 1 ile 3’er yıl hapis istemiyle dava açtı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!