Firari yumrukçu Koçkaya da yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Firari yumrukçu Koçkaya da yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yurtdışında yaşayan kaçaklara karşı başlattığı operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Alaattin Çakıcı ve Sedat Peker'den sonra, Başbakan Mesut Yılmaz'ın muhalefet lideriyken Macaristan'da yumruklanması olayından aranan İsmail Koçkaya da yakalandı. Koçkaya, Türkiye'nin iade talebi doğrultusunda tutuklandı.

Koçkaya, 17 Ağustos'ta Macar polisince Budapeşte'de yakalandı, 22 Ağustos'ta iade edilmek amacıyla tutuklandı ve Budapeşte'de cezaevine konuldu. Yılmaz'ın yumruklanması olayında Veysel Özerdem'le birlikte otele gelen Koçkaya, onu azmettirmekle suçlanıyordu. Yılmaz'ı yumruklayan Özerdem 10 Şubat 1998'de Budapeşte'de teslim olmuş ve 12 Mart'ta Türkiye'ye getirilmişti. Yılmaz'ın kişisel olarak affetmesine rağmen, Özerdem tutuklu olarak İstanbul'da yargılanıyor.

Olay günü Özerdem ve Koçkaya'nın bindiği otomobili kullanan Ziya Korkut ise 4 Ağustos'ta Bulgaristan'da yakalanmıştı. Şu anda Bulgaristan'da cezaevinde bulunan Korkut'un iade işlemleri sürüyor.

Koçkaya, Türkiye'ye getirildiğinde, ayrıca ‘Kan gütmek amacıyla Ali Kasım’ı öldürttüğü gerekçesiyle' de yargılanacak. Koçkaya'nın kardeşi Mesut Koçkaya Macaristan'da öldürülmüş ve bu cinayetin sorumlusu olarak görülen Ali Kasım da bir süre sonra Bakırköy'de pusuya düşürülerek öldürülmüştü.

SIRA YEŞİL'DE

Koçkaya'nın yakalanmasını, ‘‘Varan 8’’ diye yorumlayan üst düzey bir polis yetkilisi, ‘‘Gördüğünüz gibi operasyonlar sürüyor. Sıra Yeşil'de’’ dedi. Aynı yetkili, Nejat Daş'ın İspanya'da yakalanmasıyla başlayan kaçaklar operasyonunun Baybaşin'le sürdüğünü, ardından Veysel Özerdem, Kürşat Yılmaz, Ziya Korkut, Alaattin Çakıcı, Sedat Peker ve İsmail Koçkaya'nın yakalandığını anımsatarak, ‘‘Operasyonlar tüm hızıyla sürecek. Adaletten kimse kaçamaz’’ dedi.

ANAP: Tüm kirlilik temizlenecek

ANAP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Dedelek, devletin yeniden güçlü kimliğini kazandığını belirterek, ‘‘Gizli kalmış, kirlenme hadiseleri teker teker ortaya çıkacak’’ dedi.

Dedelek, dün düzenlediği basın toplantısında, özellikle DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in başbakanlığı döneminde ortaya çıkan çete ve kirlenme iddialarının üzerine ciddiyetle gidildiğini belirtti.

Yurtdışına kaçan çete elemanlarının ve devleti soyanların bir bir yakalanmaya başlandığını belirten Dedelek, hükümette görev alanların da hepsinin cesur olduğunu, bu yüzden suçluların üzerine kararlılıkla gidildiğini söyledi.

Dedelek, Devlet Bakanı Eyüp Aşık'ın, Alaattin Çakıcı ile görüşmesinin ANAP'ta nasıl değerlendirildiğinin sorulması üzerine, Aşık'ın, Çakıcı ile nasıl görüştüğünü kamuoyuna kendisinin açıkladığını belirtti. Çakıcı'nın Aşık'ı aradığını ifade eden Dedelek, Çakıcı'nın sorgulamasının devam ettiğini, bunun sonunda herşeyin açıklığa kavuşacağını söyledi. DYP'nin, Aşık'ın istifasını istediğinin hatırlatılması üzerine de, Dedelek, ‘‘İstifaya kendisi karar verir. DYP bundan ne prim çıkaracak? DYP panik halinde. Geçmişte bu tip insanların üzerine gidilseydi, bugünlere gelinmezdi’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!