Eski AK Partili CHP'den aday adayı

Güncelleme Tarihi:

Eski AK Partili CHPden aday adayı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2011 16:00

AK Parti'nin eski vekillerinden İbrahim Özdoğan, CHP'den aday adayı oldu. 2002'de Erzurum'dan milletvekili seçilen Özdoğan, 2005'te AK Parti'den ayrılarak Anavatan Partisi'ne geçmişti.

Haberin Devamı

Özdoğan, 2011 seçimlerinde İstanbul 3. bölgeden milletvekili aday adayı olmak için CHP'ye başvuruda bulundu.

 

Özdoğan, hurriyet.com.tr'ye AK Parti'nin 3Y vaadiyle yani yasaklar, yolsuzluklar ve yoksullukla mücadele vaadiyle iktidara geldiğini ama 3Y'yi daha da derinleştirdiğini söyledi. AK Parti iktidar oluncaya kadar PKK terörünün neredeyse sıfıra indiğini ama Başbakan'ın 2005 yılında Diyarbakır'da yaptığı konuşmadan sonra PKK terörünün yeniden arttığını ileri sürdü. CHP'yi Atatürk'ün kurduğunu, modern Türkiye Cumhuriyeti'ni de CHP'nin kurduğunu belirten Özdoğan, "Belalardan kurtulmak için bela derken ülke sorunlarını kastediyorum, kişilerden söz etmiyorum, CHP'ye destek vermek gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle de CHP'den aday adayı oldum" dedi.

Haberin Devamı

 

Özdoğan, aday adaylığı için herhangi biriyle teması olmadığını belirtti. Erzurum yerine İstanbul'u tercih etmesinin nedeni olaraksa merkez sağ seçmenin oylarını İstanbul'da CHP'ye kanalize edebileceği düşüncesi olduğunu vurguladı.

 

Özdoğan, 1 Mart tezkeresinin yanısıra, 2007'de yapılan Anayasa değişikliklerine de 'hayır oyu' vermişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!