Diyarbakır sakin

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır sakin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2011 12:08

Diyarbakır güne sessiz ve sakin başlıyor. Esnaf her günkü telaşıyla açıyor dükkanını… Önce kapının önü süpürülüyor ardından malzemeler diziliyor...

Haberin Devamı

Bugünün en önemli sorusu Kılıçdaroğlu’na yönelik bir protesto olacak mı? Herkes ağız birliği etmişçesine ‘hayır’ yanıtını veriyor. Kepenkler kapanmayacak, protesto olmayacak. Öyle ki mitinge ‘beklenmedik ölçüde’ katılım da olacak. Yarın içinse kimse bu netlikte yanıt veremiyor. Hatta beklentiler ‘kepenglerin’ kapatılacağı yönünde…

 

Aysel ALP yazıyor
hurriyet.com.tr

İstasyon Meydanı birer gün arayla iki lidere ev sahipliği yapacak. Hafta başında ise 34 yıl aradan sonra MHP Lideri’ne… Türkiye’nin en büyük sorununun odağında da çözümünde de Diyarbakır bulunuyor.

 

Haberin Devamı

BAYDEMİR KARŞILAMAK İSTEDİ

 

Saat 12.30 gibi Diyarbakır’a gelmesi beklenen Kılıçdaroğlu’nu Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in karşılayarak Belediyede bir kahve ikram etmek istediği öğrenildi. Ancak CHP yönetiminin Batı’da yanlış anlaşılma kaygısıyla bu teklife sıcak bakmadığı belirtildi.

  

İstasyon Meydanı’nda halka seslenecek olan Kılıçdaroğlu, Hakkari’de Avrupa yerel yönetimler özerklik şartını aynen kabul edeceklerini söylemişti. İşte bugün bu söylemini daha açık bir ifadeyle tekrarlaması bekleniyor.

 

SOKAK SOKAK MATEMATİK HESABI

 

800 bin seçmeniyle 11 milletvekili çıkaracak olan Diyarbakır’da, BDP’nin başını çektiği Emek, Barış ve Demokrasi blokunun 6 adayının vekilliğine kesin gözüyle bakılıyor. Kentte herkes BDP’nin bu seçimdeki çalışma biçimini konuşuyor. 2007 seçimlerinden farklı olarak bu kez mahalle mahalle sokak sokak hangi seçmenin hangi adaya oy vereceği belirlenmiş durumda. İşte bunun için 6 adayın tamamı Meclis’e girecek görünüyor.

 

ZOR SÜRPRİZ

 

Haberin Devamı

Kalan 5 vekilliği ise AKP’nin alması bekleniyor. CHP ise Salih Sümer ile ‘bir sürpriz’ yapmayı planlıyor. Ancak bunun ‘zor bir sürpriz’ olduğunu Sezgin Tanrıkulu da Umut Oran da biliyor.

 

Diyarbakır Barosu eski Başkanı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, son seçimde CHP’nin kentteki oy sayısının 6-7 bin olduğunu anımsatıyor. Bir vekil çıkar mı, sorumuza “Bu sayıyı 30-35 bine çıkaracağız” demekle yetiniyor. Anlıyoruz ki CHP, Diyarbakır’da vekil çıkarmak değil, oy sayısını artırmak hesabıyla çalışıyor.

 

İhtimali düşük de olsa bir diğer sürprizin ise Salim Ensarioğlu olabileceği konuşuluyor. Seçimlere platformdan da bağımsız olarak giren Ensarioğlu’nun yeterli oyu alması, AKP’nin bir eksik vekil çıkarması anlamına geliyor.

 

Haberin Devamı

BURNUMUZ YANIYORSA KAPANACAK

 

Miting meydanındaki esnaf, bugün kepenkleri kapatmayacak. Ama yarın Başbakan’a mesaj vermek adına kepenkler kapanacak. Tamamı olmasa da büyük bölümü kapanacak. Konuştuğumuz bir esnaf, “Burnumuz yanıyorsa kepenkler kapanacak. Onun yalanlarına karnımız tok” diyor Başbakan’ız kastederek…

 

Diyarbakır'dan notlar...

 

KORUMA SAYISINDA ARTIŞ YOK

Diyarbakır’da olağanüstü bir güvenlik önleminin alınmadığı görülüyor. Havaalanıyla istasyon meydanı arasındaki yolda panzerler ve çevik kuvvet ekipleri dikkat çekiyor. Havaalanına araç girişine izin verilmezken bir arama noktası oluşturulmuş bulunuyor.

Kılıçdaroğlu da Diyarbakır için koruma sayısında da herhangi bir artışa gitmedi. Mevcut 3 koruması Diyarbakır’da Kılıçdaroğlu'nu koruyacak.

Haberin Devamı

EŞİ DE DİYARBAKIR’DA

Mitinglerine genelde tek genel başkan yardımcısıyla katılan Kılıçdaroğlu bu kez Diyarbakır’da dört genel başkan yardımcısıyla bulunuyor. Kılıçdaroğlu’na Gürsel Tekin, Umut Oran, Erdoğan Toprak ve Sezgin Tanrıkulu eşlik ediyor. Ayrıca İstanbul adayı Aydın Ayaydın ile bölge adayları da Kılıçdaroğlu’nun yanında yer alıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’da Diyarbakır’daki mitinge katılıyor.

YOLDA HALKI SELAMLADI

 

Kılıçdaroğlu havaalanından miting meydanına giderken halkı selamladı. Vatandaşlar Kılıçdaroğlu'na zafer işaretiyle karşılık verdi.

Emek, Barış ve Demokrasi (BDP) Bloku adayları:

Altan Tan

Şerafettin Elçi

Nursel Aydoğan

Emine Ayna

Leyla Zana

Hatip Dicle

 

Haberin Devamı

AK Parti adayları:

Mehdi Eker

Galip Ensarioğlu

Mine Lök Beyaz

Mehmet Süleyman Hamzaoğulları

Cuma İçten

Oya Eronat

 

CHP adayları:

Salih Sümer

Haşim Özkoyuncu

 

Bağımsız aday:

Salim Ensarioğlu (DYP dönemi Devlet Bakanı. Aynı zamanda Galip Ensarioğlu’nun amcası)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!