AKP'den bir istifa daha

Güncelleme Tarihi:

AKPden bir istifa daha
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2005 12:03

AKP Isparta Milletvekili Mehmet Sait Armağan, partisinden istifa etti. Bu istifa ile AKP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 361'e düştü.

Haberin Devamı

Armağan, yaptığı açıklamada, istifasının kişisel bir karar değil, ettiği yeminin bir gereği olarak değerlendirilmesini istedi.

  

Türkiye'nin geçirdiği kaos dolu yılların ardından, özlemi duyulan istikrarı gerçekleştirebilecek, reformcu, cesur ve milletin dertlerine çare olacak bir parti olabileceği ümidiyle AKP'nin saflarında yer aldığını kaydeden Armağan, “Ne yazık ki Türkiye'nin değişim ihtiyacını karşılamak bir yana, her gün sıradanlaşan, mevcut verimsiz sisteme hızla entegre olan, etkinliğini yitiren bir yapı ortaya çıkmıştır” dedi.

  

"SİYASETİN ESKİ HASKALIĞI AKP'DE BAŞ GÖSTERDİ"

 

Haberin Devamı

Siyasetin eski hastalıklarının AKP'de de baş gösterdiğini,antidemokratik uygulamalarla, lider sultasının öne çıktığını iddia eden Armağan, şunları kaydetti:

  

“Milli çıkarlarımız konusundaki sorumsuzca tutumlara karşı gösterilen hassasiyeti grup kürsüsünden tartışmaya açmak yerine, bu hassasiyeti göz ardı eden ve bunu dile getirenleri dışlayan bir tutum benimsemiştir.

 

Demokratlığı sadece kendisinin ve yönetiminin dışında kullanılacak bir araç ve söylem olarak görmek doğrultusundaki yaklaşımları göstermektedir ki AK Parti artık akılcı, anlamlı ve ortak akla dayanan siyaset üretebilir bir ortam olmaktan uzaklaşmıştır.

  

AK Parti'nin mevcut siyaset yapma biçimi, bizi uluslararası sorunlar konusunda izah edilemez pozisyonlara sürükleme tehlikesini barındırmakta, reformların özüne sadık kalınmadığını ve siyasetin daha demokratik bir işleyişe kavuşması yönünde güçlü irade sergilenmediğini kanıtlamaktadır.

  

Bu nedenlerle; aziz milletimizin ve ülkemizin çıkarlarına AK Parti çatısı altında daha fazla hizmet imkanımın kalmadığını görerek istifa kararı almış bulunuyorum.”

 

Haberin Devamı

ERDOĞAN: İSTİFANIN BEDELİNİ HALK ONLARA ÖDETİR

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Armağan’ın AKP’den istifasını değerlendirirken, "Arkadaşlarımız siyasi takdir haklarını kullanıyorlar. Başka da kullanacaklar çıkabilir" dedi. Erdoğan, partiden istifa eden milletvekillerinin Meclis’e AKP ile girdiklerini vurgulayarak, "Bundan sonra bunun bedelini o halk bunlara ödetir. Bu kadar basittir" diye konuştu.
  
Başbakan Erdoğan, Madrid’de yapılacak Terör Zirvesi’ne katılmak için İspanya’ya hareketinden önce Esenboğa Havaalanı’nda basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Türkiye’nin terörle mücadelesinde edindiği deneyimin bu sorunla ulusal düzeyde mücadele edilemeyeceğini gösterdiğini söyledi. Erdoğan, terörle uluslar arası mücadele için "samimi gayretler" olmadığını ifade ederek, Madrid’de yapılacak toplantının bunu sağlamasını umduğunu söyledi.
  
Erdoğan, partisindeki istifalara ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi:
  
"Arkadaşlar üzmeyin kendinizi, biz bak gayet rahatız. Arkadaşlarımız siyasi takdir haklarını kullanıyorlar. Başka da kullanacaklar çıkabilir, ama Ak Parti bunlardan hiç rahatsız değil, gayet emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Bu arkadaşların piyasadaki, şehirlerindeki itibarları ne olacak onu onlara sor. Çünkü bunların hiçbirisi kalkıp da bağımsız aday olarak bu parlamentoya girmediler. Ak Parti’yle girdiler, Parti’nin programını, tüzüğünü bilerek girdiler, havasını görerek girdiler. Dolayısıyla bundan sonra bunun bedelini o halk bunlara ödetir, bu kadar basittir."

 

Haberin Devamı

MECLİS'TE SON DURUM

 

AKP Isparta Milletvekili Mehmet Sait Armağan'ın partisinden istifasıyla TBMM'deki sandalye dağılımı şöyle oldu:

 

AKP: 361

CHP: 169

Bağımsız: 12

DYP: 6

Halkın Yükselişi Partisi: 1

Toplam: 549

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!