ABD'de silahlı saldırı: 22 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2023 06:10

ABD'nin Maine eyaletindeki Lewiston şehrinde gerçekleşen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 22 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

ABD'nin Maine eyaletindeki Lewiston şehrinde kimliği belirlenemeyen zanlı, 3 ayrı bölgede insanların üzerine ateş açtı. Silahlı saldırı sonucunda ilk belirlemelere göre 22 kişi hayatını kaybederken çok sayıda yaralı da var.

Silahlı saldırı sonrası kaçan şüpheli her yerde aranıyor. Güvenlik kamerası kayıtlarında kahverengi mont ve siyah pantolonlu zanlının, elinde uzun namlulu bir silahla insanları hedef aldığı görüldü.

Polis silahlı saldırganı bulmaya çalışıyor. Eyaletin en büyük ikinci kenti olan Lewiston’da halka evlerinde kalma çağrısı yapıldı.

Kent polisi silahlı saldırıların kentin farklı noktalarında düzenlendiğini kaydetti. Şüphelinin fotoğrafı da olası ihbarlar için medyaya dağıtıldı.

Polisin peşinde olduğu kişinin 40 yaşındaki Robert Card isimli kişi olduğu da belirtiliyor. Beyaz Saray’dan da Başkan Joe Biden’ın konuyla ilgili bilgilendirildiği mesajı verildi.

Haberin Devamı

ABDde silahlı saldırı: 22 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var

Olayda farklı kaynaklar, en az 50 de yaralı olduğunu bildiriyor ancak bu bilgi resmiyet kazanmadı. Maine Eyalet Polisi sosyal medya aracılığıyla yaptığı çağrıda, “Lütfen evinizde kalın ve kapıları kilitleyin” mesajı verdi.

Lewiston Polisi, Schemengees isimli bir restoran ve Sparetime Recreation isimli bir bowling salonundaki acil durum çağrılarına yanıt verildiğini kaydetti.

Bu iki yer arasında 6.5 kilometre mesafe bulunuyor. Bölgedeki hastaneler de “toplu silahlı saldırı” olayına karşı alarma geçirildi.

Yerel polis birimleri saldırganın şüphelinin iki fotoğrafını medya aracılığıyla dağıttı. Dağıtılan fotoğraflardan birinde sakallı ve kahverengi montlu biri binaya girerken görülüyor.

38 bin nüfuslu Lewiston'da okulların Perşembe günü kapalı olacağı da açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!