Amasra Dereleri Taşkın Koruma İhaleleri 15 Aralık’ta

Güncelleme Tarihi:

Amasra Dereleri Taşkın Koruma İhaleleri 15 Aralık’ta
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2015 10:43

AMASRA DERELERİ İHALELERİ 15 ARALIKTA YAPILACAK

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra bulunan Horhor, Kestaneli, Hisarönü ve Kayaaltı dereleri taşkın koruma inşaatı yapım ihalesinin 15 Aralık’ta DSİ 23. Bölge Müdürlüğünce Kastamonu’da gerçekleştirileceğini açıkladı.
Proje kapsamında 2 kilometreyi aşkın çift taraflı beton duvar, taban kaplama, korkuluklar, 12 adet yapılacağını belirten Milletvekili Tunç yapım süresinin ise 550 gün olduğunu söyledi. Milletvekili Tunç, Amasra’nın ortasından geçen derelerin ıslah edilmesi ile birlikte Amasra’da çok önemli bir sorunun ortadan kalkacağını, taşkın tehlikesinin önleneceğini, Kum mahallesinde oturan vatandaşların daha yaşanılır temiz bir çevreye kavuşmuş olacaklarını söyledi. Milletvekili Tunç, İnkumu yandereleri 2. kısım taşkın koruma inşaatı yapım ihalesinin de 7 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirileceğini belirtti. Daha önce ihaleleri gerçekleştirilen Abdipaşa’da beş adet dere, Kurucaşile’deki dereler, Kumluca Çayı, Ulus Çayı ve Çerçi Deresi taşkın koruma inşaatı ile üniversite kampüsünden geçen Kutlubeyyazıcılar köyü ana deresi taşkın koruma inşaatlarının yapımına başlandığı söyledi. Milletvekili Tunç, Bartın’ın il merkezinde de Gecen Köyü Deresi, Kavallar Subalığı dereleri, Esentepe derelerinin yapımının tamamlandığını Merkez Tuna Mahallesi Hasanlar deresinin de ihale hazırlığının yapıldığını belirtti.
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın’da her alanda dev yatırımlara imza attıklarını belirterek, bu yatırımlarda Devlet Su İşleri yatırımlarının da büyük yer tuttuğunu belirtti. Tunç, Bartın’da 3 adet baraj, 2 adet gölet, ırmak Islah projesi ve içme suyu projesinin gerçekleştirilmekte olduğunu, 26 adet taşkın koruma çalışmasını tamamladıklarını, 15 adet taşkın koruma çalışmasının da devam ettiğini söyledi. Tunç, DSİ’nin gerçekleştirmiş olduğu yatırımlar için Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Orman ve Su işleri Bakanı Veyel Eroğlu’na teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!