Altınözü'nde yaşlılara özel ekip kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Altınözünde yaşlılara özel ekip kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2017 15:23

Altınözü'nde yaşlılara özel ekip kuruldu

Haberin Devamı


Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA) - HATAY'ın Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesi ortak girişimiyle bakıma muhtaç yaşlı vatandaşlara evde temizlik ve bakım hizmeti verilmeye başlandı.
Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ve İlçe Belediye Başkanı Rıfat Sarı'nın katılımı ile Kaymakamlık bahçesinde uygulamanın startı törenle verildi.
Kaymakam Uygur, proje için 303 bin 550 lira ödenek aldıklarını söyledi. Uygur şöyle konuştu:
"Evde Bakılmayan Hasta ve Yaşlı Kalmasın Projesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ve Altınözü Belediyesi tarafından ortaklaşa hazırlandı. Proje kapsamında 303 bin 550 TL bir ödenek aktarıldı. Bu kaynakla belediyemizin halen kullanmakta olduğu üniteler güçlendirildi, ayrıca 7 adet vatandaşımıza iş sağlıyoruz. İlçemizde anayasada belirtilen korunması gereken kişilere yönelik hizmetlerimiz son derece üst düzeyde devam etmekte olup, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın personeli bu konuda üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yapıyor. Özellikle yaşlı, dul, yetim, asker ailesi yardımı gibi düzenli yardımları alması gereken hiç kimsenin mağdur kalmaması için vakıf personelimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Yine bu proje kapsamında 150'ye yakın ailemize hizmet ulaştırmayı hedefliyoruz. Bakım ekibimiz de yaşlılarımızın tüm bakımlarını yapacaklar. Kendi öz bakımını yapamayan yaşlılarımızın bakımlarını yapıp evlerini de temizleyeceklerdir."
SARI: HİZMETİMİZ 48 MAHALLEYİ KAPSIYOR
Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı ise şöyle konuştu:
"Altınözü Kaymakamlığımızın da desteğiyle bizim ulaşamadığımız diğer vatandaşlara da ulaşarak Kaymakamlık ve Belediye işbirliğiyle bakımı yapılmayan kimse kalmasın düsturuyla davranıyoruz. Bizler de zaman zaman bu vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret edeceğiz. Ayrıca vakıf aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evleri yıkılıp yeniden yapılıyor. Hükümetimizin de desteğiyle ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlara ulaşacağız. Bakım ekibimize kolaylıklar diliyorum. Yaşlılarımız sizlere emanet. Bizlere onların hayır dualarını getirin."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!