Altınözü'nde Aba Güreşi Festivali yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Altınözünde Aba Güreşi Festivali yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2017 16:23

Altınözü'nde Aba Güreşi Festivali yapıldı

Haberin Devamı

HATAY'ın Altınözü İlçesi'nde  1'inci Geleneksel Aba Güreşi Festivali düzenlendi. İlçe Kaymakamı Bülent Uygur’un Güreş Ağası olarak vatandaşları selamlamasıyla başlayan festivale Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Kumlu Belediye Başkanı İbrahim Pac, askeri ve sivil erkanın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Rıfat Sarı yaptı. Başkan Sarı, vatandaşları selamlayarak başladığı konuşmasında, “Altınözülü hemşerilerimizden gelen yoğun talep üzerine eksikliğini hissettiğimiz aba güreşleri festivalini bugün düzenledik. Sıkışık gündemimiz içinde ancak bugüne yetiştirebildik. Umuyorum ki önümüzdeki senelerde daha da kapsamlı şekilde daha güzel organizasyonlar düzenleyeceğiz. Güreşçilerimizden bir ricam var; bizlere bugün güreşin heyecanını yaşatın ki bizler de seneye daha güzel bir ortamda daha güzel organizasyonlara imza atalım. Bugün centilmence bir yarış olmasını istiyorum. Hiçbir hileye mahal vermeden güzelce müsabakalarımızı yapıp ödüllerimizi dağıtalım. Sporcu kardeşlerim başta olmak üzere buraya gelip alanı şereflendiren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

UYGUR: ALTINÖZÜ ABA GÜREŞİ MERKEZİ OLACAK

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ise yaptığı konuşmada, "Hepiniz Altınözü Aba Güreşleri Festivaline hoş geldiniz. Bugün futbol deyince nasıl İngiltere akla geliyorsa, güreş deyince de Türkiye akla gelir. Hatay’da da Yayladağı ve Altınözü akla gelir. Bugün Altınözü’nde çok kısa zamanda bu güreşleri düzenledik. 1 ay gibi kısa sürede yetiştirdik. Bu sene kum zeminde düzenleniyor. İnşallah önümüzdeki senelerde çim sahada düzenleyeceğiz. Bu sene ağalık bize nasip oldu. İnşallah önümüzdeki senelerde Altınözü’nün işadamları bu ağalık unvanını sahiplenir ve güreşlere katkı sağlarlar. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından profesyonel güreş hakemleri yönetiminde güreş müsabakaları başladı. Toplam 767 pehlivan güreşti. Aba Güreşine Gaziantep, Adana, Kahramanmaraş, çevre ilçelerden ve Altınözü’nün tüm mahallelerinden çeşitli yaş kategorilerindeki güreşçiler müsabakalar sonunda birinci olmak için kıyasıya mücadele ettiler.

Ağır sıklette ilk üçe girenler; İrfan Mete (Gaziantep), Taki Taşdemir (Kahramanmaraş), Ömer Yavuz (Dörtyol) olurken 70 kiloda birinci Hanyolu Mahallesinden Hasan Kaya oldu. Kazananlara ödüllerinin verilmesiyle 1. Altınözü Aba Güreşleri Festivali sona erdi.

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)

RÇ (AP) (28.08.2017, FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!