Altınözü’de Vatandaşlar Yol Kapattı

Güncelleme Tarihi:

Altınözü’de Vatandaşlar Yol Kapattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 15:00

HATSU'NUN ALTINÖZÜ İLÇESİNDE BAŞLATTIĞI ALT YAPI ÇALIŞMALARI NEDENİYLE TÜM YOLLARIN KAZILMASI, ARDINDAN PATLAYAN SU BORULARI NEDENİYLE BOŞA AKAN SUYUN ETRAFA TAŞMASI SONUCU YOLLAR ÇAMUR DERYASINA DÖNDÜ. ALTINÖZÜ'NE NE GİRİŞ NE DE ÇIKIŞ YAPILABİLDİĞİNİ BELİRTEN ALTINÖZÜ SAKİNLERİ İSE BU DURUMU PROTESTO ETMEK İÇİN ALTINÖZÜ-ANTAKYA KARAYOLUNU BİR SÜRE TRAFİĞE KAPATTI.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (HATSU) Altınözü ilçesinde başlattığı alt yapı çalışmaları nedeniyle tüm yolların kazılması, ardından patlayan su boruları nedeniyle boşa akan suyun etrafa taşması sonucu yollar çamur deryasına döndü. Altınözü’ne ne giriş ne de çıkış yapılabildiğini belirten Altınözü sakinleri ise bu durumu protesto etmek için Altınözü-Antakya karayolunu bir süre trafiğe kapattı.
Protesto amacıyla yolu ilk olarak birkaç otomobile kapatan vatandaşlar ardından bölgeye gelen diğer araçlar ve traktörlerle de yolu tamamen ulaşıma kapattı.
Karayolunun trafiğe kapatılmasının ardından bölgeye gelen AK Partili Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı protestocu vatandaşları eylemlerinden vazgeçirmek için çalıştı ancak ilk etapta başarılı olamadı. Yolu kapatan vatandaşlar HATSU’dan yetkili birisinin gelip yolların düzeltileceği sözünü almadan yolu açmayacaklarını belirtti. Bunun üzerine devreye giren Altınözü İlçe Emniyet Müdürü Bayram Şenol, vatandaşlarla konuşarak sorunun çözülmesi için gerekli adımların atılacağını söyledi.
Ardından bölgeye HATSU’dan yetkililerin gelmesiyle vatandaşlar dertlerini HATSU yetkilisine anlatma imkanı buldu ve yol aradan geçen 2 saatin ardından yeniden trafiğe açıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!