Altınova'ya cemevi yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Altınovaya cemevi yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2014 12:58

- Kepez Belediye Başkanı Tütüncü: - "Antalya'nın en güzel cemevini Altınova'da, el ele, gönül gönüle vereceğiz ve yapacağız"

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, imar uygulaması tamamladıktan sonra Altınova'ya cemevi yapılacağını bildirdi.

Başkan Tütüncü, Muharrem ayı dolayısıyla Alevi vatandaşlara iftar yemeği verdi. Tütüncü, iftar sonrasında cemevinde Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitleri için yapılan anma törenine katıldı.

Tütüncü, burada yaptığı konuşmada, Muharrem ayında, İmam Hüseyin ve Kerbela Şehitleri için düzenlenen anma törenlerinin gönülleri birbirine yaklaştırdığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bizim Rabbimiz bir. Bizim kıblemiz bir. Bizim değerlerimiz bir. Biz et ve tırnak gibiyiz. Hayata farklı pencerelerden bakabiliriz. Birbirimizin aynısı olmayabiliriz. Farklı düşünebiliriz. Ama bu bizim, can ciğer kuzu sarması olmamıza, et tırnak gibi birbirimize bağlı olmamıza, bizim aynı dağın yeli, aynı bağın gülü olmamıza engel değildir. Bu toprakların canları dediğimiz, bu toprakların manevi mimarları dediğimiz Pir Sultan Abdallar, Hünkar Hacı Bektaşi Veliler ve onların silsilesinden gelen nice büyükler yıllar yılı edep erkan ve ahlak dersi verdiler. Biz şu an onların bilgeliğine muhtacız."

Haberin Devamı

Başkan Hakan Tütüncü, bugüne kadar cemevinin her türlü talebini karşılamaya gayret ettiklerini söyledi. Altınova'nın imar uygulamalarının tamamlanmasının ardından bölgeye cemevi kazandıracaklarını belirten Tütüncü, "Antalya'nın en güzel cemevini Altınova'da, el ele, gönül gönüle vereceğiz ve yapacağız. Önemli olan iyiliklerle güzelliklerle hoş bir seda olarak dünyadan geçip gidebilmektir. Başka bir beklentimiz yoktur" dedi.

İftar yemeğine Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy da eşlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!