Altını duyan geldi ilçenin nüfusu arttı

Güncelleme Tarihi:

Altını duyan geldi ilçenin nüfusu arttı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2018 15:44

İlçeye yüksekokul ve doğalgaz getirmek için belirli bir nüfusa ihtiyaç duyan Çamlıdere Belediyesi’nin 2017 yılında düzenlediği ‘İkametini getir altını al’ kampanyası büyük ilgi gördü. 906 kişinin ikametini ilçeye aldırdığı Çamlıdere, yüzde 14’lük oranla nüfusuna göre en çok göç alan ilçe oldu.

Haberin Devamı

Çamlıdere'ye yüksekokul yapılması ve doğalgaz alt yapısı getirilmesi için belli bir nüfusa ihtiyaç duyan Çamlıdere Belediyesi, Ankara’nın diğer ilçelerinde yaşayan Çamlıderelilerin ikametlerini ilçeye aldırmaları amacıyla geçtiğimiz kasım ayında ‘İkametini getir altını al’ kampanyası düzenledi. Kampanya kapsamında Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, ikametini ilçeye getirenlere altın hediye etti. Kampanyaya büyük ilgi gösteren Çamlıdereli 906 kişi ikametini kendi ilçelerine aldırdı. Yeni gelen ikametlerle birlikte Çamlıdere, Ankara’da nüfusuna oranla en çok göç alan ilçe haline geldi. Nüfusu yüzde 14.1 oranında artan Çamlıdere’de 6 bin 483 ikamet sayısı 7 bin 389’a yükseldi. İkamet getiren bazı vatandaşların altını almadıklarına dikkat çeken Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can şöyle konuştu:

Haberin Devamı

150 ALTIN DAĞITTIK

“Kampanya halk tarafından çok hoş karşılandı. Bunun meyvelerini kısa sürede aldık. Nüfusuna oranla en fazla göç alan ilçe olduk. Birçok Çamlıdereli hemşerimiz nüfusunu getirme işlemini bir görev bilerek altın hediyemizi kabul etmedi. Bugüne kadar 150 altın dağıttık. Kampanya 2017 yılının bitmesiyle son buldu. Bundan sonra sadece yeni doğan bebeklere altın vereceğiz. Çamlıdere’yi her anlamda özel bir şehir haline getirmek istiyoruz.

150 BİN ÇAMLIDERELİ

Başkent’in en özel bölgelerinden biri olan ilçemize yüksekokul ve doğalgaz getirmek istiyoruz. Bu amacımıza da inanıyorum ki en kısa sürede varacağız. Devlet artık bazı hizmetleri verirken belli nüfus kriterlerini uyguluyor. Yüksekokul açılabilmesi için nüfusun en az 10 bin olması gerekiyor. Doğalgaz için en az 20 bin olması gibi bazı kriterler bulunuyor. Nüfusumuz buralara ulaşırsa başvurularımızı yapacağız. Ankara merkezde 150 bin tane Çamlıdereli var. Bu hemşerilerime de çağrıda bulunuyorum, bunu bir görev bilip nüfuslarını buraya getirsinler.”

TÖRENLE DAĞITILMIŞTI

Çamlıdere’deki altınlı nüfus teşviki kampanyasından ilk yararlanan, ilçedeki Başaran çifti olmuştu. Eşi Füsun Can ile Sevgi ve Yunus Başaran çiftini ziyaret eden Başkan Hazım Caner Can, yeni doğan Mustafa isimli bebeğe altın takmıştı. Kampanyanın sonunda ise ikametini getirenlere altınlar düzenlenen törenle dağıtılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!