Altındağlı Kadınların Diş Sağlığı Altındağ Belediyesi’ne Emanet

Güncelleme Tarihi:

Altındağlı Kadınların Diş Sağlığı Altındağ Belediyesi’ne Emanet
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2015 14:50

ALTINDAĞ BELEDİYESİ TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN VE İLÇEDE BİR İLK OLMA ÖZELLİĞİNİ TAŞIYAN UYGULAMAYLA KADIN EĞİTİM KÜLTÜR MERKEZİ ÜYELERİ, DİŞ TARAMASINDAN GEÇİRİLDİ.

Altındağ Belediyesi tarafından organize edilen ve ilçede bir ilk olma özelliğini taşıyan uygulamayla Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyeleri diş taramasından geçti.
75. Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde yapılan taramanın ilk konukları Alemdağ Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyeleri oldu. Tarama sırasıyla tüm merkez üyelerini kapsayacak. Altındağlı kadınlar, artık her hafta perşembe ve cuma günleri 20 kişilik gruplar halinde diş doktorlarının karşısına çıkacak. Bu taramalarda daha sağlıklı dişlere kavuşmak için yapılması gerekenleri öğrenecek olan Altındağlı kadınlar, erken teşhisle diş kayıplarını en aza indirecek.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, gerek düzenledikleri sağlık seminerleriyle, gerekse hastanelerde yaptıkları taramalarla Altındağlı kadınlara daha sağlıklı bir hayatın kapısını araladıklarını söyledi. Bu zamana kadar meme ve rahim ağzı kanseri, mide rahatsızlıkları, çeşitli kanser türleri ve psikolojik rahatsızlıklar ile ilgili pek çok seminer düzenlendiğini ve tarama gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Tiryaki, “Altındağlı kadınlarımızın sağlığı bize emanet” dedi.
“SAĞLIĞIMIZLA KİMSE BU KADAR İLGİLENMEDİ”
Alemdağ Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyelerinden Miyase Akdemir, kendilerine değer veren bir belediye başkanına sahip olduklarının altını çizdi. Başkan Tiryaki’nin sağlık, eğitim, sanat ve sosyalleşme yolunda kendilerine büyük kazanç sağladığını aktaran Akdemir, çok sayıda kadının böyle bir imkanı olmadığına dikkati çekti.
Bir diğer üye Sultan Ekmen ise, “Bu uygulama Altındağ’da ilk defa yapılıyor. Daha önce hiçbir belediye başkanı sağlığımızla bu kadar ilgilenmedi. Daha önce yine belediye bizi belirli aralıkla kanser taramasından geçirtiyordu. Şimdi de diş taraması yapılmaya başlandı. Sağ olsun Başkanımız Veysel Tiryaki bizi hep düşünüyor. Altındağlı kadınlar adına kendisine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!