Altındağ'dan Gagavuzya'ya kültür merkezi

Güncelleme Tarihi:

Altındağdan Gagavuzyaya kültür merkezi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2017 13:35

Altındağ'dan Gagavuzya'ya kültür merkezi

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- DAHA önce Bosna Hersek'in Visoko kentine bir kültür merkezi inşa eden Altındağ Belediyesi,  Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti'ne Türklerin faydalanması için bölgeye bir kültür merkezi yapacak. Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, inşaata 1 ay içinde başlayacaklarını söyledi.
Başkan Veysel Tiryaki, Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Başkanı İrina Vlah'ı makamında ağırlayarak yapılacak kültür merkezi hakkında bilgi verdi. İrina Vlah, önce Altındağ Belediyesi Fen İşleri Kampüsü'ne gitti ve burada ilçeye yapılan yatırımlar hakkında bilgi sahibi oldu. Değişen Altındağ'ı daha yakından tanıma fırsatı bulan Vlah, daha sonra Başkan Tiryaki'yi makamında ziyaret etti. Altındağ'ın kısa sürede kat ettiği büyük mesafeyi İrina Vlah'a anlatan Başkan Tiryaki, ilçeye yaptığı yatırımlar üzerinde durdu.
BENZERİ VİSKO'YA YAPILDI
 Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla Altındağ Belediyesi tarafından Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti'ne yapılacak kültür merkezi hakkında İrina Vlah ile konuşan Başkan Tiryaki, "İhalesi yapıldı. Sözleşme imzalandı. Prosedürler halledildi. En geç 1 ay içinde inşaata başlıyoruz" dedi. Başkan Tiryaki, Altındağ Belediyesi'nin daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Bosna Hersek'in Visoko şehrine yaptığı kültür merkezi örneğini detaylarıyla Vlah'a anlattı.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!