Altındağ'da Suriyeli gerilimi sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Altındağda Suriyeli gerilimi sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2014 01:32

Altındağ’ın Hacılar Mahallesi’ndeki Suriyeli mülteci-mahalleli gerilimi sürüyor. Üç hafta önce taşlanıp ateşe verilen Suriyeli mültecilerin yaşadığı binada, önceki gün iki kez yangın çıktı. Suriyelilerin yeniden yerleşmeye çalıştığı binanın bir genç tarafından ateşe verildiği iddia edilirken, emniyet güçleri olay yerinde güvenlik önlemlerini artırdı.

Haberin Devamı

Altındağ’a bağlı Hacılar Mahallesi 882. Cadde’de, 7 Mayıs Çarşamba gecesi mahalleli ile Suriyeli mülteciler arasında çıkan olaylarda, bir ev taşlanarak ateşe verilmişti. Önceki gece aynı binada art arda iki yangın daha çıktı. Saat 23.00 sıralarındaki bir ihbar üzerine olay yerine giden Ankara itfaiye ekipleri, mültecilerden arta kalan yorganlardan birinin tutuşması üzerine başlayan yangını kısa sürede söndürdü. Soğutma çalışmasının ardından bölgeden ayrılarak merkeze giren ekipler, 5 dakika sonra yine aynı binadan gelen ihbar üzerine tekrar olay yerine döndü. Ekipler çatının hızla alev aldığı ve diğer binalara sıçramasından korkulan yangını söndürdü. Polis olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alırken, mahalleli yeni olayların başlamasın tedirgin olduklarını belirtti.

Haberin Devamı

‘YENİDEN YAKACAĞIM’ DEDİ

Çevre sakinleri ilk yaşanan olayın ardından, Suriyeli mültecilere karşı bir tepki oluştuğunu ve binanın boş olmasının sıkıntı yarattığını belirterek şunları söyledi:
“Üç hafta önce yaşanan olayların ardından bölgede tedirginlik var. Bu binaya yeniden birkaç Suriyeli gelmeye başlayınca gençler ve çevre halkı rahatsız oldu. Bir genç bina boşken, yorganları tutuşturmuş. İtfaiye ekiplerinin müdahalesinin ardından aynı genç, ‘Burayı yeniden yakacağım. Siz tekrar geleceksiniz’ demiş. Ekipler gittikten sonra da elinde bir bidonla gelerek, çatıyı tutuşturmuş. Beş dakika içinde Siteler İtfaiyesi ekipleri gelerek yangına müdahale etti. Biz bu gerilimden çok rahatsız oluyoruz. Özellikle, Hacılar, Ulubey, Önder Mahallesi’ndeki boş binalar yıkılmadıkça, sorun devam edecek.”

KAMPTAN KAÇIP DİLENİYORLAR

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, Ankara Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Yabancı Şube Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen operasyonlar kapsamında, Ankara’da son iki günde 120 Suriyeli’nin, son 1 ayda ise 500 Suriyeli’nin kamplara geri gönderdiklerini kaydetti.
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan, ancak bulundukları kamplardan ayrılarak Ankara’da çok sayıda caddede dilencilik yapan Suriyeliler, otobüslerle yeniden kamplarına gönderildiğini dile getiren yetkililer, son günlerde artan olayların ardından yeniden yapılan operasyonda 57 Suriyeli dilenci sokaklardan toplanarak, kamplara yeniden gönderilmek üzere Ankara’dan uğurlandığını belirtti.

Haberin Devamı

SAĞLIKSIZ KOŞULLARDA KALIYORLAR

Ulus’ta metruk baraka ve evlerde yaşamlarını sürdüren Suriyeli dilencilerin, 15-20 kişinin kaldığı odalarda sağlıksız koşullarda kaldıklarını belirten zabıta yetkilileri, “Suriyelilerin kamplarda barınma, gıda, sağlık başta olmak üzere her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Ancak Suriye’de de dilencilik yaptığını tahmin ettiğimiz bazı aileler, kamplardan kaçarak büyük şehirlerde dilenmeyi tercih ediyorlar. Bu amaçla da Ankara’ya gelen çok sayıda Suriyeli var. Zabıta olarak Suriyeli dilencilerle mücadelemiz sürerken, vatandaşlarımızı da bu kişilere para vermemesi konusunda uyarıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!