Altındağ'da 'Sabun Kokulu Hayaller'

Güncelleme Tarihi:

Altındağda Sabun Kokulu Hayaller
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2016 11:43

Altındağ'da 'Sabun Kokulu Hayaller'

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ALTINDAĞ Belediyesi, engelli çocuklara yönelik sergilediği duyarlı davranışlarına bir yenisini daha ekledi. Engelli bireylerin psikolojik ve sosyal alanlarda iyileştirilmesinin amaçlandığı, Altındağ Belediyesi ile Kurtuluş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği “Bir Gülüş İçin El Ele Projesiö hayata geçti.

Altındağ Belediyesi'ne bağlı Önder Kadın Eğitim Kültür Merkezi'nde düzenlenen “Sabun Kokulu Hayallerö etkinliğinde, sabun yapan engelli çocuklar, “Ben de bu toplumun bir parçasıyım" dedi. 'Bir Gülüş İçin El Ele Projesi'ne engelli bireylerin anneleri de katıldı. Önder Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyeleri ise gönüllü olarak çalışmaya destek verdi. Engelli çocuklar ve anneleri, bu proje sayesinde toplumun kendilerinde oluşturduğu yalnızlaştırma, damgalama ve dışlama gibi olumsuz etkilerden uzaklaşmanın mutluluğunu yaşadı. İş birliği içerisinde sabun yapan engelli bireyler, kadın eğitim kültür merkezi üyeleriyle birlikte 8 farklı takım oluşturdu. Bu doğrultuda iletişim ve başarı duygularını geliştiren çocuklar, kendilerini daha değerli hissetti. Engelli bireylerin yaptığı sabunlar ise büyük beğeni topladı.

BU SABUNU ANNEME HEDİYE EDECEĞİM

Projede yer alan çocuklardan Berkan Aysel, sabun yaparken hissettiklerini katılımcılarla paylaştı. Sabunu önce elinde yuvarladığını belirten Berkan, daha sonra bu küçük parçaları üzüm haline getirdiğini söyledi. Bu çalışmayı yaparken çok mutlu olduğunu ve keyif aldığını ifade eden Berkan, takım arkadaşı Ayşe Teyze'nin kendisine yardımcı olduğunu da kaydederek, bu tür etkinliklerde hep yer almak istediğini vurguladı.



Bir diğer katılımcı Canan Karakuş ise, "Dün gece heyecandan hiç uyuyamadım. Burada yaptıklarımı öğretmenlerime ve arkadaşlarıma anlatacağım. Takımımızın adı Melek Fatma Teyze de benim takım arkadaşım. Kendi ellerimle yaptığım sabunu anneme hediye edeceğim" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!