Altındağ’a yeni bisiklet parkı

Güncelleme Tarihi:

Altındağ’a yeni bisiklet parkı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2011 00:00

Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki, 2011 yılında rekor yatırıma imza atacaklarını belirterek, Ankara’da ilk olacak bir Bisiklet Parkı’nı hizmete açmak için de hazırlıkların sürdüğünü söyledi. Tiryaki, ilçede 20 yeni anaokulu yapıp Milli Eğitim Bakanlığı’na devredeceklerini belirtti.

ALTINDAĞ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ankara’da bir ilk olan Bisiklet Parkı’nın açılışı için gün saydıklarını söyledi.

Tiryaki, 2011 yılında rekor yatırıma imza atacaklarını belirterek, “Altındağ Belediyesi, 2003 yılında 2 milyon TL yatırım yapabilen bir belediye iken, bugün yılda 50 milyon TL’yi yatırıma harcayan bir belediye konumuna geldi. Her yıl onlarca yeni tesisin temeli atılıyor, biten bir o kadar tesisin de açılışı yapılıyor” dedi.

Bu çalışmalar sayesinde Altındağ’ın çehresinin değiştiğini, insanların bu çalışmalardan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Tiryaki, şunları söyledi:

“Farklı mahallelerde Gençlik Merkezi ile Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi inşaatları devam ediyor. Temeli birkaç ay önce atılan ve Altındağ’ın en büyük kültür merkezi olan Doğantepe Kültür Merkezi inşaatı ise hızla yükseliyor.

İlçeye 20 anaokulu

Toplam 20 tane anaokulu yapıp Milli Eğitim Bakanlığı’na devredeceğiz. Şu an Battalgazi, Güneşevler ve Gülpınar mahallelerinde anaokulu inşaatlarına başladık. Yakında diğerlerinin inşaatları da başlayacak.

Bugüne kadar yedi Gençlik Merkezi’nin açılışını yaptık. Yedi mahallede daha inşaatlara devam ediyoruz. Hamamönü’nde gerçekleştirdiğimiz restorasyon çalışmalarını Hamamarkası bölgesine taşıdık. Tarihi dokuya zarar veren 65 binayı yıktık, restorasyon çalışmaları kapsamında yer alan inşaatların yapımına başladık. İlçenin çeşitli bölgelerinde yeni parklar yapmaya devam ediyoruz. İnşaat çalışmaları biten ve Ankara’da bir ilk olan Bisiklet Parkı’nın açılışı için ise gün sayıyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!