Altın günü yerine kitap günlerine gittiler, hayatlarını değiştirdiler  

Güncelleme Tarihi:

Altın günü yerine kitap günlerine gittiler, hayatlarını değiştirdiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2017 14:02

Altın günü yerine kitap günlerine gittiler, hayatlarını değiştirdiler  

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA)- BAĞCILAR bölgesinde bulunan ev kadınları ‘’Bilge Kadın Platformu’’ kapsamında 15 günde bir düzenlenen kitap okuma günlerinde bir araya geliyor. Kitap okuyan kadınlardan kimisi hastanelerde bulamadığı çareyi okumakta buldu kimi ise 4 yıllık üniversiteyi bitirerek hayatını değiştirdi.  

Bağcılar Belediyesi tarafından 2011 yılında hayata geçirilen ve 10 ev kadının bir araya gelmesiyle başlayan ’Bilge Kadın Platformu’’nun üye sayısı iki yüzü aşmış durumda. Platform kişisel gelişimden edebiyata kadar farklı kitaplar okuyarak kadınların sıkıntılarına çözüm bulmayı amaçlıyor. Bağcılar Belediyesi Mehmet Kiraz Kütüphanesi’nde toplanan üyeler okudukları kitaplarla tahlil ve analiz çalışması da yapıyor.

JOHN STEİNBECK’İN ‘FARELER VE İNSANLAR’ KİTABINI YORUMLADILAR

Son düzenlenen kitap gününde John Steinbeck’in ‘Fareler ve İnsanlar’’ kitabını yorumlayan üyeler kitabın konusunu, karakterleri ve edebi yönlerini tartışma konusu haline getirerek düşünce ve fikirlerini birbirileriyle paylaştı

“PSİKOLOJİK RAHATSIZLIĞIMI KİTAPLA YENDİM”

Kitap okuma günlerine katılan 43 yaşındaki 3 çocuk annesi Emine Kılıç, ‘’3 yıl önce 3 aylık ağır depresyon geçirdim. Sürekli korku halindeydim ve baygınlık geçiriyordum. Doktorlar çare bulamamıştı. Daha sonra Bilge Kadın Platformu'na üye oldum. İlk günler buraya kardeşimin kolunda geliyordum. Psikiyatrist ve psikoloğun verdiği ilaçları da kullanıyordum. Bu süreçte psikiyatristim bana çabuk iyileşmeye başladığımı, bunu nasıl başardığımı sorduğunda yanıtım 'kitap okuyarak' oldu.  Sorunlarımızın çözümleri kitapların içinde. Kitaplar benim doktorum oldu diyebilirim. Özellikle psikolojik rahatsızlığı olanlar kitap okusun. Ben kitabın psikolojyi iyileştirdiğinin en canlı örneğiyim’’ diye konuştu.

“KİTAP OKUYARAK 45 YAŞINDA ÜNİVERSİTEYİ BİTİRDİ”

Bilge Kadın Platformu üyesi olan 45 yaşındaki 3 çocuk annesi Kadriye Yavuz, ‘’Komşumun tavsiyesiyle üye oldum. 5 senedir geliyorum. Buraya gelip giderken çocuğuma örnek olmak için üniversiteye başlamıştım. Bilge Kadın’ın desteğiyle Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdim.Her gördüğüme burayı söylüyorum ve gelmelerini tavsiye ediyorum. Kitap okumak çok farklı sevmeyen yapamıyor. Eşimin çok hoşuna gidiyor. 'Keşke benim de zamanım olsa sana imreniyorum' diyor’’ ifadelerinde bulundu.

“TOLSTOY’UN KİTAPLARINI ÇOK BEĞENİYORUM”

Yerli ve yabancı tüm kitapları okuduklarını kaydeden Bilge Kadın Platformu üyesi Aysun Erguvan ise yazarlardan en çok Tolstoy’un kitaplarını beğendiğini söyledi. Erguvan, ‘’Ev işleri yapmak artık mutlu etmiyor. Yeni kitap okuyarak yeni dünyalar keşfettiğimde mutlu oluyorum. Kendim mutlu oldukça ailem de mutlu oluyor. Artık ailemle daha sağlıklı iletişim kuruyorum’’ dedi. 

 “GELİNİNİ KOLUNA TAKIP KİTAP OKUMAYA GİDİYOR”

Kitap günlerine kol kola giden kayınvalide ve gelin ise çevresine örnek oldu. 5 yıldır platforma üye olan kayınvalide Kafiye Nişancı, ‘’Burası hayatımda çok şey değiştirdi. Dışarıya sadece alışveriş ve davetler için çıkardık. Kitap okumaya başladıktan sonra dışarıda da bir dünya olduğunu öğrendim. Aslında kendime hiç vakit ayırmadığımı fark ettim. Kısacası kendimi keşfettim. Dışarıdaki hayatın farkına vardım. Artık gelinimle birlikte gelmeye başladık. Ben gelemesem de gelinim mutlaka gelmesini istiyorum. Ben dünyayı o dört duvar arasında bildiğimi fark edince hayatımın aslında ne kadar da yarım geçtiğini anladım. Gelinimin öyle olmasını istemiyorum. Dışarıdaki hayatı da bilsin. Kendine de vakit ayırmayı da öğrensin. Kendisi için de yaşamayı öğrenmesini istiyorum” diye konuştu. İlk kez kitap okuma günlerine geldiğini söyleyen gelin Esengül Nişancı, "Ev hanımlarının kitap okuyup ardından yorum yapmalarını çok güzel ve değişik bir duygu. Bundan sonra sürekli buraya geleceğim" dedi.

 “ERKEN YAŞTA EVLENDİĞİM İÇİN OKUYAMADIM, ŞİMDİ AÇIĞI KAPATIYORUM”

20 yıllık evli ve 3 çocuk annesi olan üye Sevim Bedir ise, ’’Erken yaşta evlendiğim için okuyamamıştım. Şimdi burada kitap okuyarak bu açığımı kapatıyorum. Farklı insanlarla konuşma şansımız oluyor ve konuştuğumuz konuların kitaplar üzerine olması ortamımızı kaliteli bir hale sokuyor. Bağcılar Belediyesi'nin bu aktivitelerle ev hanımlarını desteklemeleri çok güzel. Başta Lokman Çağırıcı başkanımız olmak üzere tüm ekibe çok teşekkür ederim” ifadelerinde bulundu.  

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!