ALS hastası kardeşlerden annelerine 8 Mart sürprizi

Güncelleme Tarihi:

ALS hastası kardeşlerden annelerine 8 Mart sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 11:46

- Batman'da, ALS hastalığı nedeniyle eğitimlerine evde devam etmek zorunda kalan Zübeyir ve Hüseyin Şen kardeşler, aldıkları teşekkür belgesini, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde annelerine takdim etti- Anne Şen: - "Okul arkadaşlarının karne aldığını gördükleri zaman ağlıyordu kendileri alamadığı için"- "Allah, devletimizden razı olsun, çocuklarıma maaş bağlandı, bez parasını bile devlet veriyor, bizlere bakıcı parası veriyor"

Haberin Devamı

BATMAN (AA) - SELMAN TÜR - MUHYEDDİN BEYCA - Batman'da, ALS hastası Zübeyir ve Hüseyin Şen kardeşler, yıllarca kendilerini sırtında hastaneye taşıyan annelerine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde anlamlı bir sürpriz yaptı. Hastalıkları nedeniyle evde eğitim görmek zorunda kalan kardeşler, birinci dönemde aldıkları teşekkür belgesini saklayıp, 8 Mart öncesinde annelerine verdi.

Eşini 10 yıl önce kalp krizi sonucu kaybedince dört çocuğu ile yalnız kalan Muhsine Şen, iki kız ve iki erkek çocuğun bakımını tek başına üstlendi. Şen, oğulları Zübeyir (16) ve Hüseyin'in (12) ilkokul birinci sınıfa gittikleri sırada kas hastalığı Amyotrofik Lateral Skleroz'a (ALS) yakalanmasıyla zor günler geçirdi. Çocuklarını hastaneye sırtında taşıyan Şen, onların bakımını en iyi şekilde yapabilmek için çaba sarf etti.

Haberin Devamı

Hastalıkları nedeniyle evde eğitim gören Zübeyir ve Hüseyin Şen kardeşler, birinci dönemde aldıkları teşekkür belgesini saklayıp, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde annelerine sürpriz yaptı.

Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşini kaybettikten sonra büyük sıkıntı çektiklerini belirterek, "Eşimin vefatının ardından çocuklarımın ALS hastalığına yakalandığını öğrenince dünyam bir kez daha başıma yıkıldı. Çok sıkıntı çektim, çok yoruldum ama asla hastalar diye çocuklarımı bırakmadım" dedi.

Şen, halı, kilim yıkayarak, evlere gündeliğe giderek geçimlerini sağlamaya çalıştığını söyledi.

Çocuklarını Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine tedavi için götürdüğü zamanlarda yaşadıklarını anlatan Şen, bilet fiyatları "ucuz" olduğu için treni tercih ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Sabah saat 5'te kalkıp gara gidiyordum bazen yetişiyordum, bazen de treni kaçırıyordum. Gerçekten kimi zaman yiyecek ekmek bile bulmakta zorlanıyorduk, çok fakirlik çektik. Diyarbakır'a hastaneye gittiğim zaman her türlü zorluğu yaşıyordum, okuma yazmam yoktu, sora sora doktorları bulmaya çalışıyordum. Çocuklarımı sırtımda taşıyordum, dinlene dinlene hastaneye götürüp getiriyordum kadın başıma. Kimi zaman akşam 10 olurdu ben hala Batman'a gelemiyordum, kimi zaman hiç araba bulamıyordum. Batman'a eve geldiğim zaman da evde yalnız kalan çocuklarım küçük oldukları için onlar bu kez aç kalıyorlardı, perişan oluyorlardı. Allah'a şükürler olsun, yine de şükrediyoruz Rabbimize."

Haberin Devamı

- "Arkadaşlarının karne aldığını görünce ağlıyorlardı"

Çocukları Zübeyir ve Hüseyin'i hastalıkları nedeniyle okuldan almak zorunda kaldığını ifade eden Şen, şöyle dedi:

"Oğlum Zübeyir, birinci sınıfa gittiği zaman aniden rahatsızlandı. Doktora götürdük ama tedavisi olmayan kas hastalığına yakalandığını söylediler. O yüzden okuldan ayrılmak zorunda kaldı. 12 yaşındaki en küçük oğlum Hüseyin de 7 yaşına geldiği zaman rahatsızlandı. Hastaneye götürdük onun da ağabeyi Zübeyir'in hastalığı olan ALS hastalığına yakalandığını söylediler. Onu da okuldan almak zorunda kaldık. Okul arkadaşlarının karne aldığını gördükleri zaman ağlıyordu kendileri alamadığı için."

Haberin Devamı

Çocuklarının yarım kalan eğitimlerini tamamlamaları için yetkililerden yardım talep ettiğini belirten Şen, öğretmenlerin artık eve gelerek çocuklarına ders verdiğini anlattı.

- "Devlet bize gerçekten baba oldu"

Devlet tarafından çocuklarına bağlanan engelli maaşı ve kendisine verilen bakıcı parası ile biraz da olsun rahata kavuştuklarını dile getiren Şen, şöyle devam etti:

"Allah, devletimizden razı olsun, çocuklarıma maaş bağlandı, bez parasını bile devlet veriyor, bizlere bakıcı parası veriyor. Bu sayede artık işe gitmiyor, tüm vaktimi çocuklarıma ayırıyor, onlara bakıyorum. Çocuklarım artık düzgün yemek görmeye başladı, gerçekten daha önceleri yiyecek yemek bile bulmakta zorlanıyorduk. Derdimizi kimselere anlatamıyorduk, çekiniyorduk. Çok şükür artık dışarı çıkarabiliyoruz onları, artık güneşi görebiliyorlar. Bu devlet bize gerçekten baba oldu."

Haberin Devamı

- "Ölmeden çocuklarımın bir evi olsun istiyorum"

Şen, hastalık nedeniyle her iki çocuğunun da tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu aktararak, çocuklarının eve kolay girip çıkması için zemin katta oturduklarını ifade etti.

Evlerinin sobalı ve kiralık olduğunu belirten Şen, ev sahibinin iki aydır kendilerinden kira almadığını belirtti.

Yaşadıkları evin rutubetli olması nedeniyle astım hastalığına yakalandığını belirten Şen, hayırseverlerden ve yetkililerden yardım isteyerek, "Allah rızası için, bu yetim çocuklarım için bize ev konusunda yardımcı olsunlar. TOKİ'lerden bize bir ev versinler, karşılığında bakıcı maaşımı kessinler bir şekilde geçimimizi sağlarız. Ölene kadar kirada kalamayız, bugün varım ama yarın öldüğüm de bu çocuklar ne yapacak? Ölmeden çocuklarımın bir evi olsun istiyorum" sözlerine yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!