Almanya'da alışverişe ne dersin?

Güncelleme Tarihi:

Almanyada alışverişe ne dersin
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 31, 2011 10:46

Münih'in marka butikleri Maximilian Caddesi'nde.

Haberin Devamı

Almanya'nın Berlin ve Hamburg'dan sonra en büyük üçüncü kenti Münih, her ne kadar adını bira festivalleri ve sanayisiyle duyursa da, aslında tam bir alışveriş merkezi. Şehir, isteyene geniş caddelerde onlarca markanın ve yeni kreasyonun yer aldığı lüks mağazalar, isteyene tarihi bir ortamda alışveriş imkanı sunuyor. Bu arada futbol ve otomobil meraklıları için Allianz Arena'nın varlığını da unutmamak gerek.

Deniz Ä°NCEOÄžLU  Â

Münih, alışveriş konusunda her zevke uygun seçenekler sunan bir şehir. Trendleri takip etmek, Avrupa'nın yeni kreasyonlarını öğrenmek isteyenler öncelikle Maximilian ve Kaufinger caddelerini tercih ediyor. Kaybolmamanız için hatırlatmakta fayda var, Almanca'da cadde kelimesi "strasse" olduğundan bu bölgelerin ismi haritada Maximilianstrasse ve Kaufingerstrasse olarak geçiyor. Her ikisinde de ünlü İtalyan ve Fransız markalarının son dönem kreasyonlarını görmek mümkün.

ÖZEL TASARIM ARIYORSANIZ    Â

HOHENZOLLER'E UÄžRAYIN      Â

Haberin Devamı

Kuzeyde Odeonplatz ve güneyde şehir merkezi olarak geçen Marienplatz arasında kalan bir kilometrelik Maximilian Caddesi'nde karşınıza tasarım mağazalar, lüks butikler, mücevher mağazaları çıkacak. Kendinizi Paris'te gibi hissedeceğiniz caddede bulunan Dolce&Gabbana, Versace, Louis Vuitton, Dior, Chanel, Escada, Hugo Boss, Gucci, Gianfranco Ferre ve Bulgari lüks markalardan sadece birkaçı. Bu mağazalar arasında gezintinizi tamamladığınızda poşetleriniz sizi yormuşsa caddenin en önemli otellerinden, hoş bir kafesi olan beş yıldızlı The Hotel Vier Jahreszeiten'da bir kahve içebilir ya da öğlen yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Yine bu caddede yer alan Münih'in en meşhur çok dükkanlı işletmesi Fünf Höfe'ye de mutlaka uğrayın. Sokakta karşılaştığınız markaların bazı ürünlerini burada indirimli bulmanız mümkün.

Maximilian Caddesi, şehrin tam merkezinde. Ulaşmak için 19 numaralı tramvayı, Odeonplatz ya da Marienplatz'a giden metroyu kullanabilirsiniz.

Marienplatz'a vardığınızda Maximilian'a gider gibi sağa ilerlemek yerine sola giderseniz, kendinizi yine pek çok mağazanın yer aldığı, biraz daha tarihi bir görüntüye sahip Kaufinger Caddesi'nde bulursunuz. Burada daha spor, alternatif, kimi zaman doğa sporlarına yönelik kimi zamansa çok aykırı markalar ve ürünler mevcut. H&M, Karstadt, C&A, Galeria Kaufhof, Tally Wjeil, Footlocker ya da Cult bunlardan bazıları. Ancak söyleyelim, bu cadde Maximilian'a göre çok daha kalabalık. Çünkü burası Münih'in en eski caddelerinden biri. Yani alışveriş yapmayacak olanlar da çevre gezintisi için soluğu burada alıyor. Nefes almak için şehrin en ünlü bira evlerinden Augustiner Bierkeller'ı deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu caddelere çok yakın olmasa da, herkesin üzerinde göremeyeceğiniz ürünler bulmak için Hohenzoller Caddesi'ni tercih etmelisiniz. Özellikle ayakkabı düşkünleri, tasarım ürünler için buraya uğramalı. Tüm mağazalar sabah saat 9.00'dan akşam 20.00'ye kadar açık.

YIL BOYUNCA Ä°NDÄ°RÄ°MDE

Münih'in kuzeyinde, merkeze karayoluyla 50 dakika mesafedeki Ingolstadt Outlet Merkezi, indirim arayanlara büyük fırsatlar sunuyor. Büyük bir sokak alışveriş merkezi şeklinde tasarlanmış yapıda 60'a yakın butik var. Hanro, Venice Beach, Levi's, Barbour, Aigner, Helly Hansen ya da Mcxx bunlardan sadece birkaçı. Şu sıralar bu alışveriş merkezinde yüzde 80'e yakın indirim var. Örneğin şubat ayı boyunca Marc O'Polo yüzde 70, Escada yüzde 80, Samsonite yüzde 20, Le Creuset yüzde 40, Valentino yüzde 70'e varan indirimler yapıyor. Pazarları kapalı olan Ingolstadt, diğer günler sabah saat 10.00'dan akşam 20.00'ye kadar açık. Her perşembe ve cuma Münih Garı'ndan sabah 9.30'da servis kalkıyor. Ücreti 15 Euro.

EN Ä°YÄ° GURME PAZARI

SCHRANNENHALLE'DE

Haberin Devamı

Popüler yerlerde dolaşmak yerine bir yandan Münih'in farklı noktalarını keşfetmek, bir yandan da tarzına uygun alışveriş yapmak isteyenlerin tercihi Schrannenhalle oluyor. Şehrin merkezindeki bu eski yapı, restore edilmiş kocaman bir pazar. İçinde el ürünlerinden gastronomi düşkünlerini mutlu edecek dükkanlara kadar çok çeşitli alternatifler var.

1851-1853 yılları arasında Maximilian II tarafından inşa edilen 400 metrelik bina büyük camları ve demir yapısıyla dikkat çekiyor. Alışveriş yapacaklara ferah bir ortam sunuyor. Taze sebze ve meyveden özel yöresel peynirlere, egzotik zeytinden özel reçellere kadar pek çok gıda ürününün yer aldığı bölüm Avrupa'nın en iyi gurme pazarı olarak gösteriliyor. Buradaki fiyatlar kimilerine göre fahiş olsa da ürünler oldukça kaliteli ve pek bulunmayan cinsten. Mağazaların çoğu, 1800'lerde açılan birer aile işletmesi.


BAYERN MÜNİH ÇILGINLARINA

ALLIANZ ARENA

Haberin Devamı

Futbol dünyasının en çok konuşulan şehirlerinden biridir Münih. Bir şekilde yolunuz düştüyse ve bir futbol hayranıysanız stad olmanın dışında bir futbol müzesine de dönüştürülen Allianz Arena'yı görmenizde fayda var. Münih'in futbol tapınağı olarak adlandırılan yapıda futbolcuların soyunma odaları da dahil birçok yeri gezerek Avrupa'nın en modern stadyumlarından birinin perde arkasını görme şansını yakalıyorsunuz. Tüm bunların yanı sıra özellikle erkeklerin ilgisini çekecek bölüm dükkânlar olacaktır. Otomobil markası Audi'nin yanı sıra pek çok ülkeden fanatiği olan futbol takımı Bayern Münih'in lisanslı ürünleri burada satılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!