Alman gençlere 'Antalya'ya tekrar gelin' çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Alman gençlere Antalyaya tekrar gelin çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 13:35

Alman gençlere 'Antalya'ya tekrar gelin' çağrısı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AB Erasmus plus programı çerçevesinde Antalya'ya gelen Alman gençleri konuk eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Antalya'ya, Muratpaşa'ya tekrar tekrar ve turist olarak da gelin" çağrısında bulundu.
Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, eğitim, öğretim ve gençlik alanlarının yanı sıra, spor alanını da kapsayan Erasmus plus kapsamında Almanya'nın Lübeck kentinden gelen 34 genci konuk etti. Başkan Uysal, bir Alman öğrencinin, "Muratpaşa ve Antalya için en büyük hayal projeniz ne" şeklindeki sorusuna, “Benim en büyük hayalim insanlarımızın daha mutlu olduğu bir Antalya ve Muratpaşa" diye yanıt verdi.
Alman gençlere, Antalya ve Muratpaşa'yı anlatan Başkan Uysal, “Bu coğrafya, antik çağlardan beri çok farklı kültürlerin barış içinde, bir arada yaşadığı yer anlamında Pamfilya olarak adlandırılır. Bizler, bugün de barış içinde, kardeşçe yaşıyoruz. Sizleri, barış içinde yaşadığımız Antalya'ya, Muratpaşa'ya tekrar tekrar, turist olarak gelmenizi de bekliyoruz" diye konuştu.
Kaleiçi'ni gezdiklerini söyleyen proje koordinatörü Jurgen Grimm ise Lübeck kentinin Belediye Başkanı Bernd Saxe'ın mektubu ve hediyelerini, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a sundu.
Almanya'da Sereetzer Spor Kulübünde futbol oynayan gençler, 1207 Antalya Muratpaşa Belediyesi Kadın Futbol takımı ile 7 Nisan Perşembe günü dostluk maçı yapacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!