Alkol yasaklı kelepir tesis ihalesine 3 şirket girmiş

Güncelleme Tarihi:

Alkol yasaklı kelepir tesis ihalesine 3 şirket girmiş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2006 00:00

Mamak Belediyesi tarafından 2005 yılında Mamak Kültür Merkezi’nde sadece 3 bin 333 YTL’ye kiralanan toplam bin 174 metrekarelik dükkanların ihalesine sadece 3 şirketin girdiği ortaya çıktı.

Ankara Hürriyet’in ele geçirdiği ihale dosyasına göre Talatpaşa Bulvarı üzerinde 2 büfe, bir restoran, bir kafeterya ve düğün salonu ihalesini yıllık 40 bin YTL karşılığında Çakmaklar Yapı Sanayi alırken, Sancı İnşaat 32 bin 600 YTL, Karabey Tarım Gıda ise 33 bin 600 YTL üst limit vererek ihaleden çekilmiş.

MAMAK Kültür Merkezi Binası’nda bin 174 metrekarelik ’alkol yasaklı’ dükkan ihalesine sadece 3 firmanın girdiği ortaya çıktı. Ankara Hürriyet’in ele geçirdiği ihale şartnamesinde ayrıca dükkanlara 2 bin 666 YTL değer belirlendiği ve duyurusunun sadece belediye binasındaki panoda yapıldığı da öğrenildi. Ankara Hürriyet’in duyurduğu, Mamak Belediyesi’nin Talatpaşa Bulvarı üzerindeki iki büfe, birer restoran ve kafeterya ile düğün salonunu 3 bin 333 YTL’ye kiraya verilmesi haberinde yeni gelişmeler ortaya çıktı. Kiralamanın ihale dosyasındaki bilgilere göre, belediyenin Kıymet Takdir Komisyonu dükkanlara aylık 2 bin 666 YTL kira bedeli belirlemiş. İhale dosyasındaki tanım şöyle:

UYGUN KAAT GETİRMİŞLER!"Belediye Hizmet Binası’nın (Eski Konservatuar) içerisindeki yemek salonu, ön-arka bahçelerin (otopark, çay bahçesi, kafeterya, pide salonu) dinlenme tesisleri olarak kiraya verilmesi yönünde bölgenin iş kapasitesi, bahse konu olan binanın toplam kullanımı, emsal kira bedeli ve paranın ekonomik değeri göz önünde bulundurularak işin tahmini bedelinin aylık 2 bin 666 YTL olabileceği kanaatine varılmıştır."Ankara’nın en merkezi bölgelerinden Talatpaşa Bulvarı üzerindeki dükkanlara bu değeri belirleyen komisyon üyeleri şu isimlerden oluşuyor: Başkan Ahmet Çil, üyeler, Kürşad Nalbant, Mustafa Öncel, Ferit Orbey, Lokman Çakıl.

İÇİŞLERİNİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUM
:Mamak Belediyesi CHP meclis üyesi Muharrem Özcan ise, ihale ilgili şu yorumu yaptı: "Kıymet Takdir Komisyonu’ndaki arkadaşlarımız gerçekten de çok uygun bir fiyat belirlemişler. Yahu bu kadar dükkana o bölgede 2 bin 666 YTL uygun görülür mü? Acaba kendi dükkanları olsa böyle bir fiyat belirlerler miydi merak ediyorum? Böyle bir ihaleye nasıl olurda sadece 3 firma katılır anlamakta güçlük çekiyorum. İhale bizim binadaki panoda duyurulmuş bizim bile haberimiz olmadı. İçişleri Bakanlığı derhal bu konuyu araştırmalıdır. Devletin ilgili tüm birimlerini göreve çağırıyorum ve bu konu ile ilgili kendim şahsen yasal tüm yollara başvuracağım."

Aslında paranında önemi yok

Tüm bunların dışında, aslında burası için paranın da önemi yok. Çünkü bu bina Cumhuriyet tarihimiz açısından çok önemli bir binadır. Mustafa Kemal Atatürk, sanata verdiği önem gereği burayı konservatuar olarak inşa ettirdi. Belediye yönetimi ise burayı bir sanat merkezi haline getirmek yerine, iş merkezi haline getirdi. Atatürk’ün kurduğu konservatuarın bahçesinde şu anda tavuk döner ile simit satılıyor. Esas acı olan budur."

Kelepir ihaleye minimum

katılımcı

10 yıllığına kiralanan dükkanların ihalesine ise İhale Kanunu gereği minimum katılımcının katılması dikkatleri çekti. Çakmaklar Yapı Sanayi 2005 yılında ihaleyi yıllık 40 bin YTL kira bedeli ile kazanırken, diğer katılımcılar Sancı İnşaat Sanayi 32 bin 600 YTL, Karabey Tarım Gıda adlı şirket ise 33 bin 600 YTL tavan fiyat vererek ihaleden çekilmiş. İhaleden çekilen iki şirketin, ihale dosyasında adresleri ya da diğer bilgileri ise bulunmuyor. Tesisin 2006 yılı kirası ise şu anda 4 bin 500 YTL.

Oğuz DİŞLİ
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!