Testere fiyatları - En iyi, ucuz kaliteli testere modelleri ve tavsiyeleri

Güncelleme Tarihi:

Testere fiyatları - En iyi, ucuz kaliteli testere modelleri ve tavsiyeleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2020 03:43

Testereler, kılıflı, elektrikli, demir, daire ve kıl testere olmak üzere beş çeşide ayrılır. Her birinin kullanım alanı farklıdır. Bazıları ahşap malzemeleri kesmek için kullanılırken, özellikle plastik ve metal malzemelerin kesiminde elektrikli testereler tercih edilir. En iyi, ucuz ve kaliteli testere modelleri nelerdir? Sizin için araştırdık.

Haberin Devamı

Günümüzde çok amaçlı testere modelleri de üretilmektedir. Örneğin kavisli kesimler için dekupaj testereler ideal iken, alüminyum malzemelerin kesiminde ise multi ve kılıç testereler kullanılmaktadır.

 Testere Nedir?

 Testere, kesim, budama, onarım ve tadilat işlerinde sıklıkla kullanıla bir alettir. Mekanizmasının içerisinde dişler ve zincir bulunur. Son yıllarda üretilen elektrikli testereler sayesinde kesimler çok daha hızlı yapılabilmektedir.

 Testere Ne İşe Yarar?

 Testere, ahşap ve sunta malzemelerin kesiminde kullanılır. Bununla birlikte fayans ve metal eşyaların kesimi için üretilmiş, dişleri çok daha sert olan testere çeşitleri de mevcuttur.

 Testere Nasıl Kullanılır?

 Öncelikli olarak kullanma kılavuzu okunmalıdır. Özellikle elektrikli ve motorlu testerelerin kullanımında ekstra dikkatli olunmalı. Diğer testereler ise kesilmek istenen materyalin üstünde sabitlenir. İleri geri hareket ederek kesim işlemi gerçekleştirilir. Bazı testerelerin dişlerini değiştirmek de mümkün. Dişleri değiştirirken ve kesme işlemini yaparken güvenlik gereği eldiven takılması gerekir.

Haberin Devamı

 Testere Ne Amaçla Kullanılır?

 Marangozların en sık kullandığı aletlerden biri olan testereler kavisli ve düz kesimler için kullanılır. Testerelerin diğer kullanım alanları ise şu şekildedir:

 - Ev tadilatında

 - Bahçe mobilyalarında

 - İç ve dış dekorasyonda

 Testere Modelleri ve Çeşitleri Nelerdir?

 Budama testeresi olarak da bilinen katlanır testere modelleri ilk seçenekleri oluşturuyor. Bunun dışında ahşap, sunta, plastik malzemelerin kesimi için özel üretilmiş demir testereler de mevcut. Bahçe işlerinde en çok kullanılan model ise eğri uçlu testerelerdir. Yüzeyi krom kaplama olan bu ürünlerin en büyük özelliği dişlerinin değiştirilebiliyor olması. .

 Diğer testere modelleri ve çeşitleri ise şu şekilde sıralanabilir:

 Kılıflı budama testeresi

 Pala testere

 Ağaç ahşap demir testeresi

 Meyve budama testeresi

 Derin oygu testeresi

 Çift taraflı Japon testeresi

 Testere Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 Testerenin hangi amaçla ve ne tür materyallerin kesiminde kullanılacağı çok önemlidir. Buna göre mevcut seçenekler arasından bir testere alınmalıdır. Dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus da garanti süresidir. Günümüzde üretilen yeni nesil testerelerin garanti süreleri 2 ile 5 yıl arasında değişiyor. Eldiven ve kılıfı ile birlikte üçlü setler halinde satılan testere modelleri de satın alınabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!