Ali Fevzi Bir'e tahliye

Güncelleme Tarihi:

Ali Fevzi Bire tahliye
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 17, 2002 15:34

''Susurluk Davası'' hükümlüsü Ali Fevzi Bir, bazı hakemler ve teknik direktörler arasında ''şike çetesi'' oluşturulduğu iddiasıyla ilgili yargılandığı dava kapsamında tahliye edildi. Ancak daha önce aldığı hapis cezası nedeniyle Bir cezaevinde kalmaya devam edecek.

Haberin Devamı

Ali Fevzi Bir, Kadıköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye etmesine rağmen, ''Susurluk Davası'' kapsamında 4 yıl ağır hapse hüküm giydiği için cezaevinden çıkamayacak.

''Susurluk Davası'' hükümlüsü Ali Fevzi Bir, bazı hakemler ve teknik direktörler arasında ''şike çetesi'' oluşturulduğu iddiasıyla 10 sanıkla birlikte yargılandığı davada, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Kadıköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, davanın tek tutuklu sanığı Ali Fevzi Bir ile tutuksuz sanıklardan teknik direktör Erdoğan Arıca katıldı.

Duruşmada söz verilen Erdoğan Arıca, talimatla alınan ifadesini kabul etmeyerek, ''İfadem doğru değildir'' dedi.

Bir ile sadece futbol sohbeti yaptıklarını kaydeden Arıca, ''Takım zor durumdaydı. Hakemler yanlış kararlar veriyorlardı. Takımı yakmamaları konusunda kendisinden yardım istediğimde, o da bana hakemlerin para bile aldıklarından bahsetti. Ben de para ile işim olmadığını belirttim'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Arıca, diğer sanıkları da tanımadığını bildirdi. Erdoğan Arıca'nın avukatı da müvekkilinin ifadesinin yanlış anlaşıldığını belirterek, ''Sanık Ali Fevzi Bir, sadece hakemlerin para aldıkları konusunda dedikodular olduğunu söylemiştir'' dedi.

DuruÅŸmada daha sonra tutuksuz sanık hakem Sadık Ä°lhan'ın avukatı, Arıca'dan, GençlerbirliÄŸi-Ankaragücü maçını kimin yönettiÄŸinin ve sonucunun ne olduÄŸunun sorulmasını istedi.Â

Arıca da Sadık İlhan'ın yönettiği bu maçı kaybettiklerini söyledi.

Ali Fevzi Bir'in avukatı, başka bir suçtan hükümlü bulunan müvekkilinin, bu davadaki tutukluluğu nedeniyle İstanbul dışındaki başka cezaevi naklinin yapılamadığını, bundan dolayı da mağdur olduğunu kaydederek, tahliyesini talep etti.

Mahkeme Heyeti, tutuklu sanık Bir'in, delillerin büyük bir kısmının toplanması ve sanığın baÅŸka bir suçtan hükümlü olduÄŸu için kaçma ihtimali bulunmamasını dikkate alarak tahliyesine karar verdi.Â

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.
   Â
Ä°DDÄ°ANAME
   Â
Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, ''Ali Fevzi Bir ile hakem Sadık İlhan ve firari Şenol Dede'den oluşan 'üçlü çete'nin, internet kanalıyla Türkiye liginden seçilen maçların sonuçları üzerinde bahis oynadıkları, maçların ihtimale göre sonuçlanması için de hakemlere kadın ve para sundukları'' öne sürülüyor.

Haberin Devamı

Ali Fevzi Bir'in ''suç işlemek için teşekkül oluşturmak'' suçundan 1.5 yıl ile 3 yıl, ''rüşvet vermek'' suçund da 5 ile 18 yıl arasındaağır hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Sadık İlhan'ın da aynı suçların yanı sıra ''rüşvet vermek'' suçundan dolayı 11 ile 29 yıl arasında ağır hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Teknik direktörler Erdoğan Arıca ve Samet Aybaba'nın ''rüşvet vermek'' suçundan 4 ile 12'şer yıl, Sabahattin Bitirim ile A Klasmanı Hakemi Ferhat Gündoğdu, A Klasmanı Yardımcı Hakemleri Kenan Kozak, Volkan Aymankuy, Kenan Nurhan Altınsaat ve B Klasmanı A Kategorisi Hakemi Cafer Kuştepe'nin de ''rüşvet almak'' suçundan 4 ile 10'ar yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılması öngörülen iddianamede, Dilek Uzun'un da ''suç işlemek için oluşturulan teşekküle yardım ettiği'' gerekçesiyle 6 ay ile 1 yıl arasında hapisle cezalandırılması isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!