Alevi felsefesine göre yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Alevi felsefesine göre yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2012 00:00

Batıkent’te inşaatına başladıkları Cemevi’ni, Alevi dedeleri ve akademisyenlerden alınan verilere dayanılarak, Alevi felsefesine göre düzenlendiklerini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, proje ile tüm Alevi vatandaşları kucakladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Muharrem ayı dolayısıyla bir dizi etkinlikte bulunduklarının altını çizerek, ilçede oturan Alevi vatandaşların talepleri doğrultusunda yapımına başladıkları Cemevi’nin 2013 Haziran ayı içerisinde açılacağını kaydetti.
Cemevi’ni yaparken, ‘biz yaptık oldu’ anlayışıyla hareket etmediklerini aktaran Yaşar, Alevi derneklerinden yardım istediklerini, Alevi derneklerinin mühendisleri, mimarları ve aydınlarından fikir aldıklarını dile getirdi.

HERKESE DANIŞTIK

Cemevi ve törenlerinin ulviyetine uygun bir bina yaptıklarını anlatan Yaşar, Batıkent Cemevi’nin Alevi dedeleri ve akademisyenlerden alınan verilere dayanılarak, Alevi felsefesine göre düzenlendiğini söyledi. Dört dernek odası yaptıklarını ve derneklere tahsis edeceklerini vurgulayan Yaşar, “Cem salonu, kütüphane, eğitim salonları, dernek odaları, 250 kişilik yemek salonu, mutfak ve kurban kesim alanı bulunuyor. Gençlik merkezi içinde çok amaçlı bir salon, müzik, resim atölyeleri ve bilgisayar labaratuvarı ve derslikler bulunacak. Batıkent kreşi 0.5 yaş gurubu uyku odaları, kapalı oyun salonları, açık oyun alanları, yemek salonu ve sosyal alanlar bulunacak” dedi.

Haberin Devamı

HAKSIZ YERE TENKİT EDİLDİK

Batıkent’te Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) tarafından bir parka Cemevi yapılması ile PSAKD ve Yenimahalle Belediyesi’nin karşı karşıya gelmesi konusuna da değinen Yaşar, şöyle devam etti:
“Daha önce bu konuda bizi haksız yere tenkit eden, bizim kanunsuz olarak Cemevi yapılan bir yere şahsımı, belediyeyi, bürokratları suçlayıcı söylemler oldu. Burada iki üç arkadaşın yanlış bir adım atması, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri’ne uğraş veren arkadaşlarımızı bağlamaz. Biz o konuyu kapattık. Biz yasalara uymak zorundayız. Yasaların vermediği hiçbir hakkı bürokratlar da belediye başkanları da kullanamaz. Biz yasa sınırları içerisinde görevimizi yapıyoruz. Yapacağımız bu projeden tüm Alevi vatandaşlarımız yararlanacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!