Alev alev izmarit

Güncelleme Tarihi:

Alev alev izmarit
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2013 01:18

Ankara İtfaiyesi, bu yılın ilk altı ayında 7 bin 109 ihbara koştu. 63 kişinin hayatını kaybettiği, 849 kişinin ise yaralı olarak kurtulduğu Başkent’te, bin 791 yangının ‘izmarit’ kaynaklı çıkması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 2013’ün ilk altı ayında Başkent’te meydana gelen yangın ve kazaların bilançosunu açıkladı.
Başta yangın olmak üzere, göçük, sıkışma, trafik kazası, boğulma, çukura düşme, ev ve iş kazalarının yanı sıra intihar girişimi gibi birçok olayda da vatandaşın yardımına koşan ateş savaşçılarının çalışma karnesinde şu bilgilere yer verildi:

EKİLİ ALANLAR İLK SIRADA

“İtfaiye ekipleri, Başkent’te ocak-haziran ayları arasında meydana gelen toplam 3 bin 682 yangına müdahale etti. Bin 791 yangın, yanar haldeki sigara izmaritlerinden çıktı. Yangınların çoğu çöp, ot, samanın olduğu yerlerde ve ekili alanlarda meydana geldi. En çok yangının çıktığı alanların başında 2 bin yangın ile ekili alanlar gelirken, 849 bina yangını ikinci sırada ve motorlu araçlarda 314 yangınla üçüncü sırada yer aldı.

Haberin Devamı

6 AYDA 567 KAZAYA KOŞTULAR

Ateş savaşçıları, gelen 7 bin 109 ihbardan 3 bin 682’sine müdahale etti. İhbarlardan 582’si de asılsız çıktı.
567 trafik kazasında 52 vatandaş hayatını kaybederken, 849’u da yaralı olarak kurtuldu. Yangın, suda boğulma, tren kazası, zehirlenme, asansör kazaları ve intihar gibi çeşitli nedenlerle de 11 vatandaş can verdi.”

47 BİN KİŞİYE EĞİTİM

Yangınlarda yapılacak müdahaleler ve kazalarda yapılacak ilk yardım çalışmaları ile ilgili ilk altı ayda kamu kurum ve kuruluşları ile okullarda 47 bin 744 kişiye eğitim konferansları verildi. İtfaiye ekipleri baca, kalorifer kazanı, soba, kombi temizlikleri yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!