Akyürek: En iyi alternatif Çukurova

Güncelleme Tarihi:

Akyürek: En iyi alternatif Çukurova
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 17:44

Akyürek: En iyi alternatif Çukurova

Haberin Devamı

MERSİN'de bir açıklama yapan Türkiye Genç İşadamları Derneği Çukurova Şubesi Başkanı Gül Akyürek, Marmara bölgesinin yatırımlar açısından tıkandığını, en iyi alternatifin Çukurova olduğunu söyledi.
TUGİAD Çukurova Şubesi Başkanı Gül Akyürek, yatırımların Çukurova bölgesinde daha etkin ve aktif olması için çalıştıklarını belirtti. Türkiye ekonomisi ve sanayisinin yüzde 60’ının Marmara bölgesinde toplandığını anlatan Akyürek "Öncelikle bölgelerarası gelişmişlik farklılıkları nedeniyle Marmara bölgesine yönelen göç ülkemizin bu nadide köşesini adeta tüketmiştir. Çukurova’ya yatırımların artması bu anlamda Marmara bölgesini rahatlatacağı gibi yatırım maliyetlerinin de düşmesine neden olacaktır" dedi.
Yatırım açısından Çukurova bölgesinin bir çok alternatifi barındığını kaydeden Akyürek şöyle devam etti:
"Tarımdan, turizme, sanayiden, spora kadar hemen her alanda ön plana çıkabiliyor. Lojistik Merkezi’nin hayata geçmesi, Çukurova Bölgesel Hava Limanının bitirilmesi ile bölge yatırımlar açısından daha da cazip hale gelecek. Mersin Limanı bölgenin dünyaya açılan kapısı haline geldi. Tüm bu kriterlere baktığınız zaman tek alternatifin Çukurova olduğu ortadadır."

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!