Akhisar Sağlıklı Yaşam Merkezi için gün sayıyor

Güncelleme Tarihi:

Akhisar Sağlıklı Yaşam Merkezi için gün sayıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 15:55

Akhisar Sağlıklı Yaşam Merkezi için gün sayıyor

Haberin Devamı

MANİSA'da ikincisi Akhisar ilçesinde kurulan Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin önümüzdeki günlerde hizmete açılacağı bildirildi. Tüm kanser türlerinin taramasından

psikolojik danışmanlığa, anne ve anne adaylarının eğitiminden obezite ile mücadele için hastaların diyetlerinin düzenlenmesine kadar pek çok hizmet verileceği bildirildi.

Sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu korumak, sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek amacıyla ilki Manisa'nın merkez ilçesi Yunusemre'de açılan Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin ikincisinin Akhisar'da açılması için Manisa İl Toplum Sağlığı Merkezi ile Akhisar Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Protokol kapsamında Efendi Mahallesi'ndeki Halk Konağı, beş yıllığına kiralanıp, Sağlıklı Yaşam Merkezi'ne dönüştürüldü. Başta kalp-damar hastalıkları ve kanserler olmak üzere birçok hastalığa zemin hazırlayan sigara bağımlılığından kurtulmak için ücretsiz ilaç ve danışmanlık hizmetinin verileceği merkezde, obeziteyle mücadele konusunda da beslenme ve diyet danışmanlığı ile fiziksel aktivite danışmanlığı hizmeti sunulacağı bildirildi. Önümüzdeki günlerde hizmete açılması beklenen Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde ayrıca "Erken teşhis hayat kurtarır" sloganıyla riskli yaş gruplarındaki vatandaşlara ücretsiz olarak kanser taraması yapılacağı da kaydedildi. Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Engin Yıldırım, beraberindeki Toplum Sağlığı Yaşam Merkezi Başkanı Uzman Dr. Öznur Özkan Bambal ile birlikte Efendi Mahallesi'nde açılacak sağlıklı Yaşam Merkezi'nde incelemem yapıp, son durumunu kontrol etti.

İncelemenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Engin Yıldırım, "Akhisar'da sağlıklı yaşam merkezi ile ilgili çalışmalarımızda son aşamaya gelindi. Çok kısa bir zaman içerisinde hazırlıklarımızı tamamlayıp açılışı yapmayı düşünüyoruz. Sağlıklı yaşam merkezinde neler olacak dediğimiz zaman; öncelikle tüm kanser taramalarını burada yapabileceğiz. Rahim ağzı kanseri, meme kanseri ve kalın bağırsak kanseri, bunlardan bazıları. Ergenlik çağındaki gençlere ve evlenecek çiftlere danışmanlık şeklinde psikolojik desteklerimiz olacak. Aynı zamanda anne sınıflarımız olacak. Burada da annelerle ve anne adaylarına eğitim verilecek. Obezite ile mücadele biriminde, satın aldığımız, çok yakın zamanda

elimize ulaşacak olan vücut analiz cihazları ile birlikte diyetisyenlerimiz hastalarımızın diyetlerini düzenleyecekler ve onların takiplerini yapacaklar. Yine aynı şekilde bütün uyuşturucu ile mücadele ve koruyucu sağlık hizmetleri anlamında yapılabilecek tüm hizmetleri burada tek binada toplayıp, Akhisar halkının hizmetine sunacağız" dedi.

Barış GEZİCİ / AKHİSAR (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!