Ak Parti'nin 16'ncı kuruluş yıl dönümü (2) 

Güncelleme Tarihi:

Ak Partinin 16ncı kuruluş yıl dönümü (2)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2017 21:51

Ak Parti'nin 16'ncı kuruluş yıl dönümü (2) 

Haberin Devamı

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: "BU 'METAL YORGUNLUĞUN' BİR BAHAR YORGUNLUĞU KADAR KISA SÜRECEĞİNE İNANIYORUM" 

Ümit KOZAN- Gökhan CEYLAN / ANKARA (DHA)  - AK Parti'nin 16'ncı kuruluş yıl dönümü kutlamasında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Sayın cumhurbaşkanım zaman zaman siz, teşkilatımızda 'Metal yorgunluğundan' bahsediyorsunuz. Ben bu 'Metal yorgunluğun' bir bahar yorgunluğu kadar kısa süreceğine inanıyorum. Yeter ki gönüllerimiz yorgun olamasın. Birlik ve birerlimize helal gelmesin. Sizin tekrar evinize dönmeniz, başımıza geçmeniz zaten hepimiz için bambaşka bir heyecan, moral oldu" dedi. 

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında şu ifadeleri kullandı:  "16 yıldır, bu ak kadrolar milletimizle birlikte tarih yazmaya devam ediyor. Hep birlikte daha nice nice tarihler yazacağız. Nice zorlukları aşacak, başarılara imza atacağız. Biz davamıza da, kurucu ilkelerimize de liderimize de gönülden bağlıyız. Biz düşmanlıktan değil dostluktan, kardeşlikten yanayız. Biz koltuklara mevkilere, makamlara değil. Türkiye'ye, milletimize sevdalıyız. Şunu rahatlıkla söylüyorum; Ak Parti 16 yıl olduğu gibi bugünden de sonra Türkiye'nin tek umudu olamaya devam ediyor. Milletimize verdiğimiz sözleri tuttuk. Türkiye'yi karanlıktan aydınlığa çıkardık. 14 Ağustos 2001'de sizin liderliğinizde diktiğimiz fidan bugün 16 yaşında genç bir çınar oldu. 

BU ÇINARIN KÖKÜ DEVLET, GÖVDESİ CUMHURİYET, DALLARI MİLLET YAPRAKLARI AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZ OLDU
Bu çınarın kökü devlet, gövdesi Cumhuriyet, dalları millet yaprakları ay yıldızlı Bayrağımız oldu. Bu çınarın kokusu buram buram memleket, gölgesi mazlumların sığınağı oldu. Bu çınar başka ağaçlara benzemez. Bu çınarın yaprakları asla tere düşmez.  Karlar yağsa da rüzgar, fırtına  çıksa da bu çınar sapa sağlama ayakta kalacak. 

İYİ Kİ VARSIN EREN. İYİ Kİ VARSIN EREN. İYİ Kİ VARSIN EREN
Henüz 15 yaşında çiçeği burnunda evladımız, Eren Bülbül'e kurşun sıkan şerefsizler bilsin ki, biz 80 milyonuz. O şerefsiz terömrstleri üzeirmzie salan alçalakar bilsin ki dünya durdukça aşağılık hainler emellerine asla nail olamayacak. Aziz 15'lik şehidimiz arkanda 80 milyon vatan evladı var. Seni cennete uğurlarken Türkiye düşmanlarına karşı 7'den 70'e bir bütün olduk. Sana kurşun sıkan PKK katilleri elbette bunun hesabını verecek. Türkiye'yi ve dünyayı onların başına dar edeceğiz. İyi ki varsın Eren. İyi ki varsın Eren. İyi ki varsın Eren. 

YOLUMUZ, SELÇUKLU'NUN, OSMANLI'NIN, CUMHURİYET'İN, GAZİ MUSTAFA KEMAL PAŞANIN MUASIR MEDENİYETLER  YOLU
yolumuz, Selçuklu'nun, Osmanlı'nın, Cumhuriyet'in, milletin, Gazi Mustafa Kemal paşanın muasır medeniyetler  yoludur. Bu yolu genişletmekten, korumaktan, emniyetini sağlamaktan başka hiçbir idealimiz yoktur. 

16 YIL BOYUNCA MİLLET İRADESİNE DEFALARCA DARBE VURULMAK İSTENDİ
Ne zaman milletin sesi duyulur oldu, birileri hemen karanlık oyunlar tezgâhlamaya başladı. 16 yıl boyunca millet iradesine defalarca darbe vurulmak istendi. Bu ülkenin birliğini bozmak için Gezi olaylarını örgütlediler, başaramadılar asla da başaramayacaklar. Milletin iradesine yapılan saldırının hiç birisini bu millet unutmayacak. Milletin yoluna taş koyanları, pusu kuranları unutmayacağız. Legal, illegal örgütler bu kutlu yürüyüşü durdurmak için el ele verdi başaramadılar asla da başaramayacaklar.  

DEMOKRASİYE HUKUK DÜZENİMİZE BOMBA YAĞDIRANLARI 17-25 ARALIK YARGI DARBESİNİ UNUTMAYACAĞIZ
Demokrasiye hukuk düzenimize bomba yağdıranları unutmayacağız. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, Meclisimize bomba yağdıranları unutmayacağız. Bu ülkenin birliğine, dirliğine kurulan hain  tuzakları asla unutmayacağız.17-25 Aralık yargı darbesini unutmayacağız. 

15 TEMMUZ ALÇAK FETÖ DARBE KALKIŞMASINI ASLA VE ASLA UNUTMAYACAĞIZ
15 Temmuz alçak FETÖ darbe kalkışmasını asla ve asla unutmayacağız. Millet iradesine bu iradeden doğan  AK Parti'ye kasteden en son ihanet girişimi olacak. Bu karanlık sayfaları tamamen kapatıyoruz. 

DAVANA İNANACAK MANGAL GİBİ YÜREĞİN OLACAK KEFENİNİ GİYECEK VATANINI CANINDAN ÇOK SEVECEKSİN
Ak Partili olmak için önce vatansever olacaksın. Davana inanacak mangal gibi yüreğin olacak kefenini giyecek devletini, bayrağını, milletini, vatanını canından çok seveceksin. Namluya sineni siper edecek bu vatana, bayrağa canım feda diyeceksin. 

HEPİMİZ 80 MİLYON VATANDAŞIMIZIN HUKUKUNDAN SORUMLUYUZ
Ak Parti'yi var eden temel ilkelerin birincisi çoğulcu demokrasiye inanmaktır. Her türlü ayrımcılığı reddederek millet ile bütünleştik. Bizim gözümüzde siyaset belli zümrelerin işi olmadı. Bizim gibi düşünmeyenlerin hukukunun güvencesi de biziz. Bölgecilik, hemşericilik, etnik ayrımcılık asla olmadı. Hepimiz 80 milyon vatandaşımızın hukukundan sorumluyuz. 

FELAKET TELLALLIĞINI SİYASET SANAN KÖHNE ZİHNİYETLERE RAĞMEN DİM DİK AYAKTA DURACAĞIZ
Felaket tellallığını siyaset sanan köhne zihniyetlere rağmen dim dik ayakta duracağız geleceğe umutla bakacağız. Geçmişi, kurucu ilklerimizi de aklımızdan çıkarmayacağız. Hangi sınavlardan geçtiğimizi unutmayacağız.

BUNDAN SONRA İŞİMİZ DAHA DA ZOR. ARTIK MİLLET BARAJI YÜKSELTTİ. İKTİDAR İÇİN 50+1 İSTEDİ
İktidarın rehavetine de kapılmayacağız. Bütün enerjimizi Türkiye için milletimiz için harcayacağız. Bundan sonra işimiz daha da zor. Artık millet barajı yükseltti. İktidar için 50+1 istedi. 

BU 'METAL YORGUNLUĞUN' BİR BAHAR YORGUNLUĞU KADAR KISA SÜRECEĞİNE İNANIYORUM
Sayın cumhurbaşkanım zaman zaman siz, teşkilatımızda 'Metal yorgunluğundan' bahsediyorsunuz. Ben bu 'Metal yorgunluğun' bir bahar yorgunluğu kadar kısa süreceğine inanıyorum. Yeter ki gönüllerimiz yorgun olamasın. Birlik ve birerlimize helal gelmesin. Sizin tekrar evinize dönmeniz, başımıza geçmeniz zaten hepimiz için bambaşka bir heyecan, moral oldu. 

NİFAKA, FİTNEYE, FESADA ZERRE KADAR PİRİM VERMEYECEĞİZ
Büyük ve güçlüyüz ama büyüklenmek, kibre kaçmak bu kadrolara yakışmaz. Nifaka, fitneye, fesada zerre kadar pirim vermeyeceğiz. Gözümüzü Türkiye'nin bütünlüğünden her vatandaşımızın hukukunu koruma ilkesinden ayırmayacağız." 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!