Ak Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan: “Çevre Yolunun 2018 yatırım programına alınması için çalışıyoruz”

Güncelleme Tarihi:

Ak Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan:  “Çevre Yolunun 2018 yatırım programına alınması için çalışıyoruz”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2018 12:13

Ak Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan: “Çevre Yolunun 2018 yatırım programına alınması için çalışıyoruz”

Haberin Devamı

Salih GÜNER, KIRŞEHİR (DHA)-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve Ak Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal'ı makamında ziyaret ederek, Çevre Yolu ve Mucur-Karahasanlı yolunun yatırım programına alınması taleplerini yineledi.

Geçen Cumartesi günü şehre gelerek Kırşehir Çevre Yolu’nun yapılacağı müjdesini veren Başbakan Binali Yıldırım’ın ziyaretinin hemen ardından Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal’ı makamında ziyaret eden Milletvekili Arslan, bu talebin artık gerçekleştirilmesi gerektiğini ve 2018 yılı yatırım programına alınması gerektiğini istedi. Milletvekili Arslan, ziyarette ayrıca Kırşehir-Aksaray (Bozkır) arasının bölünmüş yol ve Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) kaplama ile yapılacak olmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek Karayolu Genel Müdürü İsmail Kartal’a teşekkür etti.

Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ile Kırşehir’de yatırımı devam eden projeleri ve 2018 yılı yatırım programına alınmasını talep ettikleri Mucur-Karahasanlı-Şefaatli yol aksının durumunu görüştüklerini belirten Milletvekili Mikail Arslan, proje çalışmaları tamamlanan toplam 68 kilometre uzunluğundaki Mucur-Karahasanlı-Şefaatli yolunun Karayolları Genel Müdürlüğü, 2018 yılı yatırım programına alınmasını talep etti. Genel Müdür İsmail Kartal ile bu konuda görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Milletvekili Arslan, “39 kilometresi Kırşehir İl sınırlarında kalan bu yolun yapılması ile zamandan tasarruf edileceği gibi yolun daha güvenli ve konforlu hale gelmesi amaçlanmaktadır. Mucur-Karahasanlı yolunun 2018 yılı yatırım programında yer almasını bekliyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Milletvekilleri Mikâil Arslan ve Salih Çetinkaya’nın Kırşehir-Aksaray yolunu iyileştirerek duble yol haline getirilmesi için sürdürdükleri çalışmalar sonuç vermiş ve Kırşehir-Aksaray (Bozkır) Arası Bölünmüş Yol ve Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) Kaplama işinin ihalesinin 26 Aralık’ta yapılacağı bildirildi. 

Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi Yol ayrımı kavşağından başlayıp Kesikköprü, Aksaray-Bozkır Kasabasına kadar olan 39 km’lik yolun Bitümlü Sıcak Karışımı asfalt yapılması amacıyla devam eden ihale hazırlıkları bitirildi ve yapım ihalesi 26 Aralık 2017’de yapılarak yapımına gelecek yıl başlanacak. Bu ihale kapsamında Kesikköprü’den Kapadokya havalimanına bağlantı yolu da kısım kısım ihale edilerek tamamlanacak. Böylece havalimanı ulaşımı kısalacağı gibi aynı zamanda havalimanın etkin kullanımı sağlanacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!