AK Parti Ardahan İl İstişare Toplantısı Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Ardahan İl İstişare Toplantısı Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2015 18:01

AK PARTİ ARDAHAN İL İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

Ardahan Ak Parti İl Başkanlığı’nca il istişare toplantısı yapıldı.
Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıya Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Milletvekili adayı Yunus Baydar, AK Parti İl Başkanı Yusuf Demirci, Belediye Başkanı Faruk Köksoy İlçe Belediye başkanları ile parti teşkilat kademeleri ve daha önce partide görev almış yöneticiler katıldı.
Toplantıda ilk olarak konuşan AK Parti İl Başkanı Yusuf Demirci, 1 Kasım’da yapılacak erken seçim öncesi tüm teşkilat üyelerinin kapı kapı gezmesini isteyerek, seçime kenetlenmelerini istedi. Demirci, konuşmasında ’’Sahaya çıkın şekilden, şatafattan, lüksten uzak haliyle insanların bam teline dokunun, insanlara şunu anlatın, şuan siyaset ötesi, ideoloji ötesi ve Ak Parti ötesi hassas bir dönemden geçiyoruz, Türk’üyle, Kürt’üyle, Sünni’siyle, Alevi’siyle hepimiz denizin ortasında fırtınaya tutulmuş gemideyiz. Biz ülke olarak sükunete ve bizi sükunetle bir limana götürecek mihmandara, kaptana ve bir öndere ihtiyacımız var, lütfen seçmene sorun eğer bu mihmandar, eğer bu kaptan, eğer bu önder CHP ise HDP ise MHP ise hep beraber bizlerde arkasından gidelim ve selamete çıkalım, fakat Türkiye siyasetle idare ediliyor bu bir realite 7 Haziran öncesi ve sonrası bizlere gösterdi ki Türkiye’de Ak Parti bu ülkenin gerçek anlamda çimentosudur. 81 İl ve 7 bölgede tüm ülkeyi kucaklayan ve her kesimi temsil eden yegane ve tek parti sadece Ak Partidir. Aklın yolu bir, hep birlikte karar vereceğiz ya etnik ve bölgesel ayrımcılık yaparak yada hizipçi davranarak tıpkı Suriye ve Irak gibi parçalanarak batacağız, yada Ak Parti sayesinde, Ak Partinin Ak kadroları sayesinde hep beraber selametle kıyıya çıkıp önümüze bakacağız." diye konuştu.
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ise toplantıda yaptığı konuşmada, "Elbette bu coğrafya da güçlü olmak lazım, Anadolu da sadece 1000 yılımızı okullarda ve büyüklerimizden hepimiz dinledik, bu bölgede bu coğrafyada eşkıya bitmiyor. Hükumetimiz bu eşkıyalara bir şans verdi silahlarını terk edin, kardeş kavgası son bulsun, analar artık ağlamasın dedi ama uluslararası derin güçler ve Ülkemizdeki bunların piyonları bu işi olumsuz kullanmaya çalıştı, vatanımızın bölünmesine, devletimizin çökmesine değişik kompleksler ağı içerisinde pusular kurarak oyunlar oynadılar. Biz bir apartmanda yaşadığımız düşünelim Ardahan gibi yerde -30 ları yaşadığımız bu şehirde yaşadığımız apartmanı her taraftan yıkmaya ve zarar vermeye çalışanlar var yani vatanımız bölmeye çalışanlar var bizlerin bunlara fırsat vermemiz gerekiyor. Terör örgütüne bunların yandaşlarına, bunlara destek verenlere el birliği ile karşı koymamız gerekmektedir. Ak Partinin bir felsefesi bir bir politikası var ülkenin dört bir yanında, halkımızın her bir parçasını, milletimizin her bir ferdini kucaklayan, özgürlükleri sonuna kadar test etmek amacını sunan, milletimize hizmet etmenin hakka hizmet etmek olarak gören ve huzuru, refahı, kardeşliği önceliğe alan bir politikası var ve Ak Parti kuruluşundan bu yana da bu felsefesini uyguladı. Bizlerinde bu kutlu ve şanlı yürüyüşte yerimizi alarak Ardahan olarak 7 Haziran seçimlerine göre 1 Kasımda yapılacak olan seçimlerde daha güzel ve daha güçlü olarak çıkmamız gerekiyor. Ardahan’dan her yerde hissedilecek bir şekilde ses vermemiz ve her yerden hissedilecek bir oyla inşallah zaferimizi alacağız ve Ardahan’dan Vekillerimizi göndereceğiz" şeklinde konuştu.
Ak Parti 2. sıra Milletvekili adayı Yunus Baydar konuşmasında son günlerde meydana gelen olaylara değinerek bugün, her günkünden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var diyerek şöyle devam etti: "Her zamandan daha çok bugün birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Özellikle Devletimiz bir bütün olarak bugün aldığı tehdidin daha fazlasını kurtuluş savaşında ve istiklal savaşında almıştır, sadece içeride değil dışarıda da çok büyük odaklar Türkiye ile ilgili her türlü planı böl, parçala ve ayrıştırma anlamında Türkiye içerisinde adeta kendilerine taşören firma ilan ettikleri örgütler vasıtasıyla gerek PKK gerek DHKP-C gerekse de DAİŞ gibi örgütleri kullanarak ülkemiz içerisinde iç kargaşa ve huzursuzluk ortamları yaratarak bir kumpas gibi işletiyorlar. Bunu hepimiz görüyoruz 7 Haziran seçimlerin öncesinde de hepimiz yaşadık. Önceki seçimlerde Ak Parti bir tarafa bütün partiler bir tarafa çok ciddi bir çalışma içerisine girdiler, buna rağmen partimiz seçimlerde yüzde 41 oy olarak kendisine en yakın iki partinin toplamı kadar oy almış ve seçimlerden 1. Parti olarak çıkmıştır. Birileri sarayın ve Ak Partinin ülkeyi seçime götürdüğünü ve bunun için kana buladığını iddia ediyor. 7 Haziran seçimlerinden sonra HDP Genel Başkanı biz hiçbir şekilde koalisyonda yokuz dedi bunu diyen şahıs bugün ise AK Parti ülkeyi seçime götürüyor diyenlerin en başında gelenlerden, yine aynı gün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli koalisyonda olmayacağını belirtti ama bugün ülkeyi seçime götüren suç AK Partinin üzerine atıldı. Bu adamlar yalanı kendilerine adeta yol edinmişler ve iftiralarla dolu bir sürü suçlamalar yapmaktadırlar. Bizlerin Ardahan için bir sorumluluk yüklendiğimizi düşünüyorum, bizler bu topluma hiçbir zaman sırtımızı dönmedik ve halkımızın bizlere verdiği güveni yere düşürmeyecek kadar sorumluluk sahibi insanlarız. Makamlar mevkiler gelip geçici ama bizim için önde olan memleketimiz, ilimiz, şehrimiz ve bu gayede elimizden geleni ve daha fazlasını yapmaya devam edeceğiz. AK Partinin 13 yıllık iktidarında Ardahan Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonraki en büyük hizmetlerini almıştır" dedi.
AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ise yaptığı konuşmada,geçmişe dönüp baktığımız zaman buralarda yaşamanın bedelinin çok ağır olduğunu görüyoruz diyerek şunları kaydetti: "Hayat bir mücadele ve bu mücadeleyi ilkeleri doğrultusunda götüren insanların zaferleri ile dolu, Ortadoğu gibi bir coğrafya da yaşıyorsanız ve bu coğrafyada uyumak bu coğrafyada gaflete düşmek bu coğrafyada tefrikalar yaşamak, bu coğrafyada sen ben kavgasına düşmek asla ve katiyen kabul edilemez. Bu yolu tercih edenlerin içinse buraların cennet olamayacağı gayet açıktır. Yer altı ve yer üstü bütün kaynakları ile bütün dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir coğrafyadır. Böyle bir coğrafyada yaşamak insanlar için avantajlar sağladığı gibi büyük tehlikeler de barındırmaktadır. Mısırın, Irak’ın, Suriye’nin, Libya’nın ve Yemen’in yaşadığı seraccam bunu gösteriyor, bu dünde vardı bugünde devam ediyor. Dönüp geçmişe baktığımız zaman buralarda yaşamanın bedelinin çok ağır olduğunu görüyoruz. Bu topraklarda yaşayan herkes için dinine, mezhebine, etnik kökenine bakılmaksızın buraları vatan edinmiş herkes için birinci derecede önemli olan şey bizlerin vahdetimizdir. Amerika Irak’ı işgal etti çekip gitti ama Irak’ta sular bir daha durulmayacak gibi görünüyor, Suriye’nin dışardan bir istilaya uğramasına gerek kalmadı. Yemen, Libya örnekleri mevcut eskiden istilalar dışarıdan gelirdi, Moğol istilası gibi haçlı seferleri gibi ömürleri kısa idi 3-5 yıl sonra biterdi, yabancı güçler çekilip gider insanlar tekrar kendi dünyalarını çabaları ile ayağı kaldırırlardı ve yollarına devam ederlerdi. Bir toplumun içerisine sen ben kavgası düşütümü onların iflah olmaları çok kolay değildir. Her birimizin asli mecburiyeti öncelikle bu topraklarda birlik ve beraberliğimizi temin etmek ve iyice güçlendirmektir. 7 düvele karşı 100 yıl önce dünya kahramanlıkları tarihine imza atmışsak bu başarımızın temelindeki iksir bu birlik ve beraberliktir. Yunan ordusu İzmir’den girip Polatlı’ya kadar geldi Türkiye’nin yarısını işgal etti, ama aynı ordu iki ay dayanamadı ülkenin dört bir tarafından toplanan ecdadımız bunları 17 Eylülde Yunanın son neferini denize döktüler. O kahraman ecdadın çocukları bugün bu topraklar da ne yazık ki birbirleri ile didişiyorlar. Bir milletin yarınlara dahil bir endişesi bir arzusu yok ise onların benliklerinde bu ümit bu arzu sönmüş ise dışarıdan istilacıların gelmesine ihtiyaç kalmaz, çok basit sebeplerden dolayı onlar zaten bir birlerin hakkından gelirler."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!