Aizanoi'de senfonik türküler konseri

Güncelleme Tarihi:

Aizanoide senfonik türküler konseri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2017 14:54

Aizanoi'de senfonik türküler konseri

Haberin Devamı

KÜTAHYA'nın Çavdarhisar İlçesi'nde bulunan Aizanoi Antik Kenti'nde 24 ülkeden büyükelçi ve misyon şefinin katılımıyla 'Senfonik Türküler Konseri' gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı heyeti 22 Temmuz Cumartesi günü Çavdarhisar'da düzenlenecek olan 'Senfonik Türküler Konseri' öncesi Vali Ahmet Hamdi Nayir'ı ziyaret ederek programın son durumu hakkında bilgiler verdi. Ziyarette, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanı Ramazan Çokçevik, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı ve Türk Sanat Müziği Sanatçısı Necmettin Akben ile Bakanlık uzmanları yer aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı ve Türk sanat müziği sanatçısı Necmettin Akben, konser repertuvarının belirlendiğini belirterek "Orkestramız perşembe İzmir'de, cuma günü Kütahya'da provasını yapacak. Cumartesi de Çavdarhisar Aizanoi Antik Kenti'nde sahnede olacağız" dedi.

Aizanoi'deki program için tüm tedbirlerin alındığını bildiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Aizanoi Antik Kenti, kendi türünün ayakta kalmış en güzel örneklerinden bir tanesi. Tek bir tapınaktan ibaret değil, borsa binası, hamamları ve arenasıyla büyük bir bütün. Bizler bu olaya Çavdarhisar diye bakmıyoruz, Kütahya diye bakıyoruz. Başarıyla bitecek bir program diye düşünüyoruz. Alınması gereken tüm tedbirleri alarak bu programı alnımızın akıyla bitirmeye çalışacağız" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Aizanoi için 1 milyon 600 TL ödenek geldiğini dile getiren Vali Nayir, "Sayın Bakanımızın heyecanını gördükten sonra arkadaşlarımız ilave çalışmalar da hazırlıyor. Bu kapsamda baraj alanı içerisinde turistlerin ve Çavdarhisar halkının yararlanabileceği bir tabiat parkı oluşturuluyor. İnanıyoruz ki yapılacak küçük düzenlemeler orayı inanılmaz kılacak. Sayın bakanımızın ziyaretinden sonra gelen 1 milyon 600 bin TL proje ödeneği ile de stadyum ve arena ortaya çıkarılacak" diye konuştu.

Mehmet ALTINTAŞ / ÇAVDARHİSAR (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!