Sağlıklı saç için mucize sebze bezelye

Güncelleme Tarihi:

Sağlıklı saç için mucize sebze bezelye
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2014 10:50

İçeriğinde bezelye ekstratı bulunan Revox Şampuan, saçlara sağlık katıyor.

Haberin Devamı

Sağlıklı saçlara kavuşmanın yolu bitkilerden geçerken vitamin deposu olan bezelyenin aynı zamanda saç bakımında da mucizevi faydaları olduğu ortaya çıktı. LTS Teknoloji Grup Bünyesinde bulunan GeoMASS Trikoloji ARGE Laboratuvarı’nda üretilen ve tüm gücünü doğadan alan Revox Şampuan da içeriğinde organik bezelye ekstratı kullanarak saçlara sağlık katıyor.

Günlük yaşamda yüksek dozda aldığımız stres nedeniyle hem kadınlarda hem de erkeklerde çeşitli saç problemlerine sıkça rastlanıyor. Saç dökülmelerinin yanı sıra saçlarda kırılma, uzamama gibi sorunlar yaşayan birçok kişinin imdadına organik ve doğal ürünler yetişiyor.  

Hem dış etkenler hem de sağlıksız beslenme nedeniyle yaşanan saç sorunları, doğal ve organik ürünlerle son buluyor. Sağlıklı saçlara kavuşmanın yolu bitkilerden geçerken vitamin deposu olan bezelyenin aynı zamanda saç bakımında da mucizevi faydaları olduğu ortaya çıktı.

Doğanın mucizelerini bizlere cömertçe sunduğu bitkilerden biri olan organik bezelye, protein, lif ve nişasta açısından oldukça zengin. İçerisinde A,B ve C vitaminlerini bulunduran bezelye, birçok uzman tarafından da gıda değeri açısından diğer besinlerden çok daha yararlı olarak görülüyor. Yüksek kolesterol, kan kanseri, kabızlık gibi sorunlarda etkili olduğu gözlenen bezelyenin, kalp ve damar rahatsızlıklarında etkili olduğu ve kişileri iyi hissettirerek mutlu olmalarını sağladığı bildiriliyor.

Parlak ve dolgun saçlara sahip olmayı kolaylaştırıyor

Saç uzamasına katkısının yanı sıra, parlak ve dolgun saçlara sahip olmayı da kolaylaştıran bezelye, besin olarak alındığı takdirde de kişilerin güzel ve sağlıklı bir cilde kavuşmalarına imkan sağlıyor.

Organik bezelye filizlerinden elde edilen ekstrat yeni saç büyümesini başlatmak için kullanılıyor. Oldukça kırılgan bir yapıya sahip olan organik bezelye filizleri, sağlığı koruyan kimyasallar bakımından çok zengin olan sekunder metabolitler içeriyor. Bunun yanı sıra, organik bezelyede yüksek oranda bulunan protein, zinc, biotin ve demir saçlara büyük faydalar sağlıyor.

Bezelye ekstratı bulunan şampuanlar saçı uzatıyor

LTS Teknoloji Grup Başkanı Talat Sam, uygulanan klinik testlerden çok başarılı sonuçlar aldıklarını belirterek, “Bezelye ekstratı bulunan şampuanlarımızda uygulanan klinik testler sonucu, saçlardaki büyüme oranının büyük artış gösterdiğini gözlemledik. Bu testler sonucunda yeni ve güçlü saçların çıkmasını sağlayan saç büyüme faktörünün 4.0’dan 7.2’ye çıktığı görülerek, başarı oranı kanıtlandı” dedi.

Özellikle organik bezelyeden elde edilen ekstratların saç diplerine oksijen taşınmasına yardımcı olduğunu belirten Sam, doğanın mucizelerinden biri olan bezelyenin saç uzamasını hızlandırdığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!