GeriSağlık Plaja hazırlık diyeti
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Plaja hazırlık diyeti

Plaja hazırlık diyeti

Tatile çıkmadan önce bu diyeti mutlaka uygulayın!

Her gün süt-yoğurt, meyve, sebze, salata, et ve ekmek ya da ekmek grubunu mutlaka tüketin. Bu dönemde stresi mümkün olduğu kadar hayatınızdan uzak tutmaya çalışın. Kafein stresinizi tetikler ayrıca selülitlerinizi de artırır. Mümkün olduğu kadar kafeinden uzak durmaya çalışın. Sizi rahatlatacak papatya, ıhlamur gibi bitki çayları tüketin. Bol bol çiğ sebze ve meyve tüketimi sağlığınız, cildiniz için gerekli olan vitamin ve mineral desteğini kazandırır, saçlarınızın ve tırnaklarınızın daha güzel görünmesini sağlar.

Öğlen veya akşam öğünlerinde ekmek yerine 6 yemek kaşığı pirinç tüketebilirsiniz. “USA Rice Federation” verilerine göre; yarım fincan pirinç pişmiş olarak servis edildiğinde 103 ile 108 kalori içeriyor.

ÖRNEK DİYET MENÜSÜ

Plaja hazırlık diyeti

Sabah aç karnına mide problemi olmayanlar için yarım limonlu su doğal bir C vitaminidir. Aynı zamanda antiseptik özelliği nedeni ile sindirim kanalını temizler.

SABAH: 1 su bardağı süt, 2 ince dilim ekmek, 1 kibrit kutusu peynir, 3–4 adet zeytin, söğüş salata

ARA: 2 porsiyon meyve

ÖĞLEN: 1 porsiyon sebze, 4 yemek kaşığı haşlanmış pirinç, 1 çay bardağı yoğurt, salata

ARA: 1 ince dilim ekmek + 1 kibrit kutusu peynir

AKŞAM: 1 porsiyon sebze, 1 porsiyon ızgara et, 1 ince dilim ekmek, salata

ARA: 1 kase sütlü tatlı

Günde iki porsiyon sebze+meyve, iki su bardağı süt veya yoğurt, 6 ince dilim ekmek veya alternatifi, 1–2 dilim peynir, 1 porsiyon ızgara, bol salata ve ek olarak 1 porsiyon sütlü tatlı yiyerek formunuzu koruyabilirsiniz. Tabi bu miktarlar kişiye göre değişebilir. Beslenme alışkanlıklarınızı bu çerçevede şekillendirebilirsiniz.

False