GeriDoğum Lohusa şerbeti nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lohusa şerbeti nasıl yapılır?

Lohusa şerbeti nasıl yapılır?
Abone Olgoogle-news

Doğumdan sonraki lohusalık dönemi geleneklerinden olan lohusa şerbeti nasıl yapılır? Lohusa şerbeti geleneği hakkında neler biliyoruz?

LOHUSA ŞERBETİ GELENEĞİ VE LOHUSA ŞERBETİNİN FAYDALARI

Lohusa şerbeti Osmanlılarda lohusa döneminde saraya gelen misafirlere ikram edilen tatlı bir içecek olarak konumlanmıştır. Günümüzde de doğum ziyaretine gelen misafirlere ikram edilir.

Lohusa şerbeti sadece ikram için değil anne sütünü artırıcı etkisi olduğu için de hazırlanır.

LOHUSA ŞERBETİ NASIL YAPILIR?

Lohusa şerbeti nasıl yapılır

Lohusa şerbeti malzemeleri

• 3 litre su
• 6 bardak toz şeker
• 250-300 gr lohusa şekeri (aktarlardan alınabilir)
• 5-6 çubuk tarçın
• 20 civarı karanfil
• 2-3 adet kuru zencefil

Lohusa şerbeti tarifi

Toz şekeri, lohusa şekerini ve suyu geniş bir tencereye koyun.

Çubuk tarçınları bölerek veya bütün halde bu karışıma atın.

Karanfili, tarçını ve zencefili ufak ve temiz bir tülbente sararak tencerenin içine koyun.

Karışımı kaynatın ve kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin.

Lohusa şerbetini servis ederken fincanın yarısına şerbetten koyup kalan yarısını su ile doldurabilirsiniz. Böylece az şekerli isteyenler de lohusa şerbetini rahatlıkla içebilir.

Lohusa şerbetini yanında kuruyemiş ile servis edebilirsiniz.

False
Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle