LİMON KABUKLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİR?
- Limon kabuklarını rendeleyerek buzlukta saklayabilirsiniz. İhtiyacınız olduğunda keklerde ve yemeklerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
- Ev temizliği ve kıyafetlerinizdeki lekeleri çıkarmak için kesin çözümdür.
- Buzdolabınıza koyduğunda kötü kokuları yok eder.
- Tırnaklarınız sararıyorsa ve kırılıyorsa limon kabuğu ile tırnaklarınızı güçlendirebilir ve beyazlatabilirsiniz.
- Çöp kutunuz kötü kokuyorsa çöp poşetinin altına limon kabuğu koyun. Kötü kokunun yok olduğunu göreceksiniz.
- Özellikle evdeki balık kokusuna karşı en etkili yöntemlerdendir. Ocağın üzerinde limonu biraz yaktığınızda ortaya yayılan koku balık kokusunu dakikalar içinde yok edecektir.
- Bulaşık makinesinin kaşıklığına yerleştirebilirsiniz. Hem kaşık çatallarınızı parlatır hem de makinenizin içi hoş kokar.
- Evinizin belli yerlerinde çıkan karıncaları uzaklaştırmak için limon kabuğu koyabilirsiniz.
LİMON KABUĞU ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?
Malzemeler
- 2 fincan su
- 1 adet limon kabuğu
- Limon suyu
- İstenilen miktarda bal
Hazırlanışı:
Suyu kaynatın.
Kaynayan suya limon suyu ve limon kabuğunu ekleyin.
20 dakika kaynatıp süzün.
Ardından bal ile tatlandırın. Günde 1 veya 2 bardak için.
[fotogaleri=3100,2535]