GeriSağlık Kanser olduğunu köpeği sayesinde öğrendi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kanser olduğunu köpeği sayesinde öğrendi

Kanser olduğunu köpeği sayesinde öğrendi

İngiltere’de yaşanan inanılmaz olay!

İngiltere ’deki Stockton-on-Tees kasabasından Josie Conlon, meme kanseri olduğunu köpeği sayesinde öğrendiğini açıkladı.

Conlon, iki yaşındaki arama kurtarma köpeği Ted ağlamaya ve göğsüne pati atmaya başladığında doktora gitmeye karar vermiş. Telegraph’ta yer alan habere göre, memesinde üçüncü derece tümör olduğunu öğrenen 46 yaşındaki Conlon, ameliyat geçirdikten sonra kanserden kurtulmuş. 

“Yaşadığım rastlama inanılmazdı”

Conlon, “Hastaneden sonuçları alıp kanserin yayılmadığını öğrendiğimde yaşadığım rahatlama inanılmazdı ve bunların hepsi Ted’in sayesinde. Tümörün agresif olduğunu ve çok çabuk büyüdüğünü öğrendim. Eğer doktora gitmekte biraz daha gecikseydim, sonuçlarını düşünemiyorum bile” sözleriyle yaşadıklarını anlattı.

“Köpeğim hayatımı kurtardı”

Kanserin yeniden ortaya çıkmasını engellemek amacıyla 18 hafta kemoterapi ve dört hafta radyoterapi görecek olan Conlon, diğer köpek sahiplerine seslendi. Conlon, köpeklerin belirli bir bölgeye işaret etmeleri durumunda bunun dikkate alınması gerektiğini vurgulayarak, “Birçok kişi göğüslerine pati atılsa muhtemelen köpeklerini uzaklaştırmaya çalışır diye düşünüyorum, ancak köpek sahipleri dikkat etmeli çünkü Ted gerçekten benim hayatımı kurtardı” dedi.

Radikal
 

False