GeriKişisel Bakım Hangi estetik ameliyat ne zaman yaptırılmalı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hangi estetik ameliyat ne zaman yaptırılmalı?

Hangi estetik ameliyat ne zaman yaptırılmalı?

İyileşme süreci ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Estetik Cerrah Prof. Dr. Yavuzer, bilinenin aksine yaz mevsiminin estetik cerrahi işlemlerinin yapılamayacağı aylar olmadığını ancak hastanın üzerine düşen görevin arttığını söyledi. Güneşten korunmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Reha Yavuzer, estetik girişim yaptırmak isteyen kişilerin sonbahar, kış ve ilkbahar aylarını tercih etmesini öneriyor.

Meme küçültme ve dikleştirme: Bu operasyonlar yaz tatilinizden en az 1 ay öncesinde yapılmalıdır. Aslında günlük yaşantıya ameliyattan 1-3 gün sonra dönmek mümkündür. Ancak ameliyat izlerinin solmaya başlaması ve meme şeklinin yerleşebilmesi için aylara ihtiyaç duyulur. Rahat mayo giymek ve güneşlenebilmek için ise en azından bir aya ihtiyaç vardır.

Karın germe: Bu operasyon yaz ayından en az 2 ay öncesinde yapılmalıdır. Hem ameliyat izlerinin solmaya başlaması hem de karın dokusunun yumuşaması ve şeklinin yerleşebilmesi için aylara ihtiyaç duyulur. Diğer estetik girişimlere göre daha uzun bir iyileşme süreci gerektirir.

Meme büyütme: Yaz tatilinizden 3 hafta önce yapılması yeterli olur. Meme büyütme işlemi çok küçük kesilerden yapıldığı için daha hızlı bir iyileşme ve toparlanma süreci beklenir. İki hafta içerisinde güneşlenmemek şartıyla denize girebilirsiniz. Güneşlenebilmek için ise bir ayı tamamlamak gerekir.

Burun ameliyatı: Yaz tatilinizden 1 ay önce yapılması yeterli olur. İyileşme aslında her ameliyatta 1,5-2 yıla kadar uzar ancak 2-3 aylık periyod tamamlandıktan sonra burun son şekline yakın bir hal alır. Operasyondan bir ay sonra güneş gözlüğü kullanılabilir. Dalış veya balıklama suya atlamak için ise 2 ayı beklemek doğru olur.

Estetik göz kapağı ameliyatı: Eğer hem alt göz kapağı (göz altı torbaları) hem de üst göz kapağı beraber yapılıyorsa bu durumda 2 aylık zaman gerekir. Şayet sadece üst göz kapağı yapılacaksa yaz tatilinden sadece 3 hafta önce yapılması yeterli olur.

Liposuction: Yağ alma işlemlerinde incelme aylar içinde gerçekleşir. Her ne kadar morluk ve şişlikler 2-3 hafta içerisinde yok olsa da incelmenin belli bir noktaya ulaşması için liposuction ameliyatının yaz tatilinden 2-3 ay önce yapılmasında fayda vardır. Aksi takdirde elde edeceğiniz sonucun bu yaz tadını çıkarmak mümkün olmaz.

Kaş kaldırma: Kaş kaldırma ameliyatları saç içinden gerçekleştirilir. Bu ameliyat da yaz tatilinden 1 ay önce yapıldığı takdirde kişi bir aylık iyileşmeyi takiben yeterli görsel sonuca ulaşabilir.

Yağ enjeksiyonu: Yağ enjeksiyonu sonrası uzamış morluk ve şişlikler olabilir. Bu nedenle bu işlemin de en az 3 hafta kadar önce yapılmasında fayda vardır.

Dolgu uygulamaları: Yaz tatilinden 15 gün önce yapılması yeterli olur. Bu süreç oluşabilecek şişlik ve morluklar için yeterlidir. Yaz öncesinde en çok tercih edilen dolgu bölgesini dudaklar ve elmacık kemikleri oluşturur. Böylelikle kişi adeta daha az makyaj kullanılan yaz dönemlerine hazırlık yapmış olur. Dudak dolguları ile dolgunlaşan dudakların ruj ihtiyacı ortadan kalkar, elmacık kemiklerinin belirginleşmesi ise üst yanak bölgesinin hiçbir şey kullanmadan daha dikkat çekici ve sağlıklı görünmesini sağlar.

Nokta lifting: Yüze daha kalkık ve gergin bir ifade vermek için özellikli bir dizi anatomik bölgeye noktasal olarak yapılan teknik bir dolgu uygulamasıdır. Yaz tatilinden 15 gün önce yapılması yeterli olur. Bu süreç oluşabilecek şişlik ve morluklar için yeterli olacaktır. Nokta lifting yüze daha dinamik ve genç bir görüntü sağlar.

Botulinum toksin (botoks, dysport) uygulamaları: Yaz tatilinizden 10 gün önce yapılması yeterli olur. Etkinin tam oturması için ortalama geçen süre 7-10 gündür. Bu nedenle 10 gün öncesinde yapılan bir botulinum toksin uygulaması, yaz tatilinizde tam etkiye sahip olacaktır.

PRP (Trombositten zengin plazma): Kişinin kanının alınıp belli kimyasallar yardımı ile büyüme faktörlerinin ayıklanarak kendisine geri verildiği bu yöntemde deri ve deri altı yapılarının güneş hasarına olan direncini artırır. Cilt altı dokularının yenilenme sürecine faydası olan bu uygulama, yaz boyu UV ile hasarlanan hücrelerin yenilenmesine de yardımcı olacaktır. Yaz tatili öncesinde bir aylık bir zaman içerisinde seanslar halinde uygulamak mümkün olur.

Vitamin enjeksiyonları (Mezoterapi): Mezoterapi, vitamin enjeksiyonu gibi uygulamalar çok sık kullanılmasına rağmen hala faydaları bilimsel olarak tam gösterilememiştir. Ancak tüm dünyada yaygın kullanılan bu yöntemler, derinin nemlenmesinde, içerdiği vitaminlerle metabolik olarak daha dengeli davranmasında rol oynar. Bu uygulamaların etki edebilmesi için yaz tatilinizden en azından 2 hafta önce yaptırmakta fayda olur.

Karbon peeling: Karbon moleküllerinin gözeneklerin içerisinde lazer yardımlı olarak patlatılması ile yağ dengesini ayarlar, gözenekleri daraltır ve daha pürüzsüz bir cilt sağlar. Tatilinizden en azından 2 hafta önce yaptırmakta fayda olur, sıklıkla 4-6 seans önerilir.

Yukarıda sıralanan bu uygulamalarda da maksimum etkiyi almak için kış aylarından başlayarak seanslar halinde işlemler yapılarak yaza kadar tam bir hazırlık yapılabilir.

False